vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Triplă balcanică reușită de craioveanca Luiza Popescu

Secția de tenis de masă de la CSS Craiova are reușite și la nivel internațional. Săptămâna trecută, eleva lui Cătălin Georgescu de la clubul craiovean a participat la Campionatul Balcanic de Cadeți și Juniori împreună cu lotul României de junioare, competiție care a avut loc în Bosnia & Herțegovina.

Tenismena craioveană a izbutit să urce de trei ori pe podium la concursul balcanic în cadrul probelor de dublu și pe echipe. Cel mai important rezultat al Luizei Popescu a fost cel obținut la dublu fete, alături de o altă olteancă, Andreea Hudușan (CSS Slatina). Perechea Popescu-Hudușan a cucerit argintul pentru România după ce s-a impus cu 3-0 în fața Turciei în sferturile de finală, cu 3-1 în fața unei echipei formate din sportive din Bosnia și Muntenegru în faza semifinalelor, iar în finală au învins o altă echipă a Turciei cu 3-0.

Celelalte două medalii adjudecate de sportiva craioveană au avut culoarea bronzului și au fost câștigate la dublu mixt și în proba pe echipe. La dublu mixt, Luiza Popescu a făcut echipă cu Dragoș Oprea (CSM Buzău), cei doi trecând de trei echipe ale Turciei pentru a obține locul trei. În proba pe echipe, Luiza Popescu, Elena Oprea și Andreea Hudușan au urcat pe a treia treaptă a podiumului după ce au trecut de grupe în urma a două victorii cu Macedonia (3-0) și Slovenia (3-0) și o înfrângere cu Bulgaria (3-2), au bătut Kosovo cu 3-0 în sferturile de finală, dar au pierdut în fața turcoaicelor în semifinale, cu 3-2. În finala mică pentru bronz, fetele noastre s-au impus contra Sloveniei cu 3-0.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt extrem de fericit pentru această performanță și sunt convins că în viitorul apropiat vor mai fi și alte rezultate la fel de importante ca acestea. Luiza practică tenis de masă de doar 6 ani și jumătate, și pe lângă alte medalii obținute atât la concursurile naționale cât și internaționale, această reușită reprezintă încununarea tuturor eforturilor depuse în tot acest timp de către club, antrenor, sportiv, dar mai ales de către părinți, cărora le mulțumesc cu această ocazie”, a declarat antrenorul tenismenei craiovene, Cătălin Georgescu.

Acum, Luiza Popescu se pregătește de următoarea competiție de anvergură, Campionatul European de Juniori, care va avea loc în România, la Cluj Napoca, în perioada 15-24 iulie.

Politica