sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii sunt pregătiţi să intervină în zonele aflate sub cod galben de vreme rea

Având în vedere că a fost emisă o atenţionare meteo de instabilitate atmosferică şi ploi în cantităţi însemnate, IGSU a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.  Astfel că, peste 3.300 de pompieri cu peste 2.200 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase.

Totodată, pompierii din cadrul subunităţilor operative au verificat şi pregătit mijloacele tehnice de intervenţie la inundaţii, constând în motopompe de mare capacitate, bărci şi autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

De asemenea, la nivelul zonelor vizate sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor acestora poate produce inundaţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amintim că, ANM a emis, marţi, o atenţionare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică şi ploi în cantităţi însemnate pentru Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte,valabilă până vineri dimineaţa.

 

Politica