joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şomaj redus în Vâlcea

Mai puţin de 5.000 de vâlceni sunt şomeri, rata şomajului, la nivelul judeţului, situându-se sub 3%. Cei mai mulţi dintre şomerii vâlcenii provin din mediul rural şi au studii primare.

La sfârşitul lunii mai, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 2,96 %, anunţă reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea.

Astfel, la sfârşitul lunii trecute, în evidenţele Agenţiei 4.820 de vâlceni erau înregistraţi ca şomeri, 2.247 dintre aceştia fiind femei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din totalul şomerilor înregistraţi, 1.514 persoane au fost indemnizate şi 3.306 neindemnizate. Cei mai mulţi dintre şomeri provin din mediul rural şi au vârsta de peste 40 ani.

Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, la fínele lunii mai 2018, 1.557 șomeri înregistrați erau din mediu urban, iar 3.263 șomeri înregistrați erau din mediul rural. Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 1.553 persoane”, potrivit AJOFM Vâlcea.

Reprezentanţii Agenţiei mai anunţă că, în funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel: ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (71%); persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 23% din totalul şomerilor înregistraţi; persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 6% din numărul total de şomeri înregistraţi.

Pe de altă parte, de la începutul anului şi până la finalul lunii mai, s-au încadrat 2.061 persoane (în luna mai s-au încadrat 444 persoane) din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Vâlcea.

Politica