marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Puștii lui Vrăjitoarea au câștigat turneul zonal la U13

Încă o grupă de juniori de la CSU Craiova merge la fazele superioare ale campionatelor naționale de juniori. Trupa pregătită de Bogdan Vrăjitoarea, ce are în componență juniori sub 13 ani, a câștigat weekendul trecut turneul zonal la această categorie de vârstă care a avut loc la Craiova, pe stadionul Extensiv.

Juniorii lui CSU s-au impus în toate cele patru meciuri disputate, trei în grupă și finala pentru a decide echipa care merge la turneul semifinal de la această zonă. În grupe, elevii lui Vrăjitoarea și-au învins clar adversarii, începând cu un 6-2 aplicat lui LPS Târgu Jiu în primul meci, iar apoi o victorie spectaculoasă cu 11-1 în fața echipei CSS Corabia. Rezultatele din grupă au fost închise cu succesul contra lui LPS Banatul Timișoara, scor 4-1 pentru juniorii craioveni. În a doua grupă a zonei, CFR Simeria, Luceafărul Drobeta, Viitorul Arad și Isport Junior Vâlcea s-au bătut pentru un loc în finală. Câștigătoare a fost Luceafărul Drobeta, care s-a impus în toate cele trei partide: 8-0 cu CFR Simeria, 5-0 cu Isport Junior Vâlcea și 2-0 cu Viitorul Arad. Finala s-a disputat între echipele de pe primul loc în fiecare grupă, regulamentul presupunând ca o singură formație să se califice mai departe în urma turneelor zonale. Astfel, după ce a câștigat prima fază a competiției fără probleme, echipa lui Vrăjitoarea trebuia să se mai impună și în fața Luceafărului Drobeta pentru a obține prezența la competiție semifinală.

Bătălia decisivă a fost una ceva mai dificilă pentru juniorii lui CSU Craiova, care au câștigat în cele din urmă întâlnirea din finală, dar nu fără efort. Meciul s-a încheiat cu scorul de 5-3 pentru puștii lui Vrăjitoarea, după ce la pauză au condus cu 3-2. Golurile victoriei au fost marcate de Capac (2), Duță B., Duță L. și Tamaș. Antrenorul juniorilor craioveni, Bogdan Vrăjitoarea, a folosit următoarea formulă în partida din finală: Găgeatu – Sîrbu, Zaharia, Benga – Dumitru, Duță B. – Tamaș, Capac, Duță L. Au mai evoluat pe parcursul meciului: Lăcraru și Lăpădătescu. Turneul semifinal va avea loc între 17 și 20 iunie și presupune două grupe de câte patru echipe fiecare, participând numai câștigătoarele celor opt zone. Alcătuirea grupelor, precum și locul de desfășurare a meciurilor se va stabili azi în cadrul ședinței tehnice de la FRF.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dinamyk a ratat calificarea în semifinale

Craiova a mai fost reprezentată la faza zonală a Campionatului Național U13 de Dinamyk Craiova, care a luat parte la zona 7 ce a avut loc la Reșița. Formația craioveană nu a izbutit însă o calificare mai departe, după ce a înregistrat un eșec și o remiză în grupe. Dinamyk a pierdut la limită în fața gazdelor de la CSM Școlar Reșița cu 1-0 și a făcut egal, scor 2-2, cu Unirea Alba Iulia.

Politica