joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare

L-au prins, l-au „legat” și l-au dus la pârnaie”. Este vorba de un bărbat din comuna mehedințeană Breznița Ocol condamnat definitiv la închisoare cu executare. La data de 08.06.2018 polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza municipiului Drobeta Tr. Severin un bărbat de 24 de ani, din comuna Breznița Ocol, pe numele căruia instanța de judecată emisese mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 3 ani cu executare pentru infracțiuni la regimul rutier. Bărbatul fost încarcerat în Penitenciarul Drobeta Tr. Severin.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 09.06.2018, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției municipiul Drobeta Turnu Severin au depistat pe raza municipiului un bărbat de 28 ani, din comuna Breznița Ocol, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, din verificările efectuate s-a stabilit că autoturismul este proprietatea altei persoane din aceeași localitate, care îi încredințase autovehiculul, deși avea cunoștință despre faptul că nu deține permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alin. 1 din Codul penal, respectiv încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, aliniat 3 din Codul penal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Beat cu mopedul

La data de 09.06.2018, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Șimian au depistat un bărbat de 64 ani, din comuna Devesel, județul Mehedinţi, în timp ce conducea un moped pe o uliță sătească din satul Scăpău, comuna Devesel, județul Mehedinţi, fără a poseda permis de conducere, iar cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, respectiv refuz de recoltare de probe biologice” fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 alin.1 și art.337 din Cod Penal.

Altul cu mopedul, vai și-amar

La data de 09.06.2018, aceleași efective au depistat un bărbat de 26 ani, din comuna Devesel, județul Mehedinţi, în timp ce conducea un moped pe DJ 562 în satul Devesel, proprietatea unei alte persoane din aceeași localitate.

În urma verificărilor efecutate s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Propirietarul mopedului a declarat că el i-a încredințat vehiculul persoanei respective, deși avea cunostință despre faptul că acesta nu deține permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu deține permis de conducere” fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 alin.1 și art.335 alin. 3 din Cod Penal.

Șofer beat prins la Florești

La data de 10.06.2018, ora 16:15, polițiștii orașului Strehaia au depistat un bărbat de 52 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 670 A, în comuna Florești, judeţul Mehedinţi, sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul municipal Motru în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul penal.

Politica