joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Managerul CEO, la discuții cu comisarul european pe Energie. Se caută soluții pentru costul certificatelor de CO2

Preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, s-a întâlnit cu comisarul european pe Energie, Miguel Canete, la Bruxelles. Aceștia au pus în discuție costul certificatelor de carbon, stabilind că pentru găsirea unei soluții să aibă o nouă întâlnire.

Propunerea managerului CEO a fost ca jumătate din banii pe care CEO îi plăteşte pentru certificatele de carbon să se întoarcă în societate, pentru investiţii.

Domnul Canete mi-a cerut soluţii şi una dintre soluţiile pe care eu am prezentat-o a fost ca jumătate din suma pe care noi o plătim pentru certificatele de CO2 să se poată întoarce imediat pentru a le reinvesti în grupurile noastre, astfel încât în anul următor să putem să reducem cantitatea de CO2. Până la urmă, acesta este scopul, să reducem emisiile. CE Oltenia are în 2018 o sumă pentru investiţii de 810 milioane lei şi vom plăti certificate de aproximativ un miliard de lei. Ar însemna pentru noi un ajutor uriaş ca, din cei 810 milioane de lei pe care îi avem pentru investiţii, 500 de milioane să fie asiguraţi prin întoarcerea la companie a jumătate din costurile certificatelor”, a explicat Boza.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica