miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu se reabilitează termic cu bani europeni

După ani de așteptare, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, locația situată pe strada Tudor Vladimirescu, va fi anvelopată termic. Un pas concret a fost făcut în toamna anului trecut, când administrația județeană a depus un proiect spre finanțare în acest sens. Valoarea lucrărilor este de peste 21.000.000 de lei, fondurile fiind neramburasbile.

Contractul în acest sens a fost semnat miercuri.

În data de 6 iunie a fost semnat contractul de finanțare privind implementarea proiectului <<Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu – locația de pe strada Tudor Vladimirescu>>. Contractul a fost semnat între județul Gorj, în calitate de beneficiar, reprezentat de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de intermediar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul a fost depus spre finanțare, în data de 25 septembrie 2017, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, a explicat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj, Oana Paloș.

Schimbări majore

Din momentul semnării lui, proiectul are o durată de implementare de 33 luni, urmărindu-se mai multe obiective.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu – locația strada Tudor Vladimirescu și va fi atins prin realizarea următoarelor obiective specifice: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, utilizarea surselor regenerabile de energie, pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii, implementarea sistemelor de management energetic având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață”, a mai spus Paloș.

Valoarea totală a lucrării de anvelopare a clădirii unității spitalicești târgujiene este de 21.162.108 lei inclusiv T.V.A, din care contribuția proprie totală a Consiliului Județean Gorj este de 3.781.939 lei (inclusiv T.V.A).

Politica