joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bani pentru cei care angajează elevi şi studenţi în vacanţă

Angajatorii care asigură un loc de muncă elevilor şi studenţilor, pe perioada vacanţei de vară, pot beneficia un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Stimulentul este acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă.

Angajarea se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student căruia i s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă categoria de persoane menţionată în baza: a) unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial; b) unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei”, anunţă AJOFM Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru tinerii cu vârsta de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Angajatorii care vor să beneficieze de acest stimulent financiar trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Vâlcea în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj”, mai arată AJOFM Vâlcea.

Nu pot beneficia de acest stimulent angajatorii care încadrează în muncă anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii şi nici angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Cei interesaţi se pot adresa pentru informaţii suplimentare la sediul AJOFM Vâlcea din Rm. Vâlcea, str. Dacia, nr. 8, etaj III, birou nr. 309 (tel. 0250/735.608) sau la sediile Agenţiilor locale şi Punctelor de lucru ale acesteia din judeţ.

Politica