vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiști olteni agresați de infractori

Autoturismele personale a doi polițiști din Calafat au fost vandalizate, în vreme ce un agent de poliție din Drobeta Turnu Severin s-a ales cu o fractură la mână în urma unui conflict. Omul se afla în timpul serviciului.

Așa cum vă precizam și în ediția de luni a cotidianului regional „Jurnalul Olteniei” un polițist din Calafat și-a găst, la sfârșitul săptămânii trecute, mașina personală vandalizată. Mai exact autoturismul său a fost zgâriat, i-au fost tăiate pneurile și furate plăcuțele cu numerele de înmatriculare. Acesta nu este însă singurul caz. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj ne-au confirmat că și un alt polițist din Calafat a avut parte de același tratament. S-a întâmplat pe 24 mai. Acestuia i-au fost vandalizate două autoturisme. Pe una dintre ele persoane necunoscute au aruncat vopsea roșie, în timp ce pe cealaltă au zgâriat-o și i-au furat oglinzile laterale. Poliţiştii au întocmit în aceste cazuri dosare penale pentru distrugere şi furt, autorii nu au fost încă prinşi.

Agresaţi fizic

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Severin însă unui poliţist i-a fost rupt degetul. Incidentul s-a petrecut pe 2 iunie, în cartierul Schela Cladovei.

Conform sindicaliştilor de la Europol Mehedinţi, o patrulă auto formată dintr-un poliţist şi un jandarm a fost direcţionată atunci, de către ofiţerul de serviciu, să asigure primele măsuri în cazul unui accident rutier soldat cu pagube materiale. Odată ajunşi la faţa locului, lucrurile au degenerat într-un conflict spun sindicaliştii.

Componenţii patrulei îi solicită uneia dintre persoane să se legitimeze. Aceasta refuză şi devine recalcitrantă, motiv pentru care oamenii legii sunt nevoiţi să folosească spray-ul iritant-lacrimogen şi să procedeze la încătuşarea persoanei în cauză.

În câteva fracţiuni de secundă, zona este împânzită de zeci de oameni „binevoitori” care „sar să-l salveze” pe individul deja violent din mâinile organelor de poliţie. Oamenii formează un scut uman în jurul poliţiştilor şi al maşinii de poliţie, lovind cu pumnii autospeciala de poliţie şi urcându-se cu picioarele pe aceasta.

Componenţii patrulei reuşesc să solicite sprijin celorlalte patrule de poliţie aflate în serviciu.

Între timp, poliţistului i se fracturează un deget în învălmăşala creată.

La sosirea sprijinului, reuşesc a mai fi capturate doar un număr de trei persoane implicate în eveniment”, se arată într-un comunicat al Europol Mehedinţi.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Europol a lansat un apel către persoanele care au filmat incidentul, să pună imaginile la dispoziţia procurorului de caz.

Totodată, sindicaliştii cer protecţie pentru poliţişti, într-un mesaj adresat guvernanţilor şi membrilor societăţii civile: “Oameni Buni, pentru ca un stat să le poată asigura cetăţenilor săi protecţie ESTE IMPERIOS ca legile acelui stat să le asigure, înainte de toate, protecţie şi autoritate în faţa oamenilor fărădelegii organelor investite cu aplicarea legii.

Sper să realizaţi, măcar în al 13-lea ceas, de ce este atât de important ca fapta de „împiedicare a organelor de poliţie din a-şi exercita prerogativele conferite de lege” SĂ FIE TRANSFORMATĂ DIN CONTRAVENŢIE ÎN INFRACŢIUNE!!!

Poate conştientizaţi, totodată, de ce este atât de necesară DOTAREA OAMENILOR LEGII CU PISTOALE CU ELECTROŞOCURI (TASERE) ŞI BODYCAM-URI!!!”.

Politica