joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amendă record pentru muncă fără contract în cimitir

Un bărbat din comuna Săuleşti a fost amendat, săptămâna trecută, cu 60.000 de lei, după ce a fost depistat folosind trei persoane fără forme legale de angajare la construirea unui cavou în cimitirul din satul Bibeşti. Controlul a fost efectuat de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în relaţiile de muncă la solicitarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Acest caz nu a fost singurul depistat săptămâna trecută. Inspectorii de muncă au mai găsit nereguli la alte patru firme, totalul amenzilor fiind de 160.000 de lei.

Cinci angajatori au fost sancţionaţi pentru că utilizau în activitate, în total, opt persoane cu care nu încheiaseră în prealabil un contract individual de muncă, amenzile aplicate ridicându-se la 160.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amendă și pentru lucrări de canalizare necorespunzătoare

De asemenea, o societate care efectuează lucrări de canalizare pe Calea Bucureşti din municipiul Târgu Jiu a fost amendată cu 5.000 de lei de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu.

Amenzile totale aplicate, în perioada 29-31 mai, de către compartimentul amintit, însumează 8.000 de lei”, a conchis Romanescu.

Politica