joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Barajul nu se joacă pe „Oblemenco”! Liberalii au înfrânt!

În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local, ce a avut loc luni, s-a decis ca FC U Craiova să nu joace meciul de intrare în C pe stadionul „Ion Oblemenco”. Nu au mai fost scântei, opoziția părăsind sala.

După ședința ordinară de joi, Doru Câplea triumfa pe facebook: „Victorie!!!! Suporterii FC U Craiova trebuie să fie lăsați să își vadă echipa favorită pe noul stadion!!! Armata roșie a PSD, condusă de primarul Mihail Genoiu a fost învinsă azi în ședința Consiliului Local Craiova. Împreună cu colegii consilieri ai PNL, am reușit să blocăm demersul PSD de a respinge solicitarea clubului FC U Craiova, iar acum executivul are obligația să accepte ca meciul de baraj să se joace pe stadionul Ion Oblemenco și la bugetul local pot ajunge 37.100 lei din taxa de utilizare a stadionului, bani care pot fi investiți în educație, sănătate sau oriunde consideră administrația că este necesar!”.

Așa cum scriam și atunci, nu a fost vorba de o victorie întrucât primarul a stabilit o ședință de îndată a Consiliului Local pentru luni, în care la punctul doi pe ordinea de zi a trecut: Proiect de hotărâre privind respingerea solicitărilor formulate de S.C. U CRAIOVA 1948 S.A. şi Ionaşcu Mircea, cu privire la utilizarea Complexului Sportiv Craiova – Stadion De Fotbal. Cu alte cuvinte joacă sau nu FC U Craiova pe Oblemenco? Motivând că se încalcă regulamentul de funcționare al Consiliului Local, prin punerea în dezbatere pentru a doua oară, nemodificată, a unei hotărâri, liberalii au părăsit in corpore sala. In corpore, vorba vine, pentru că doi dintre ei – Dan Diaconu și Adriana Ungureanu – nici nu au asistat la ședință. Ceilalți patru rămași: Sirop, Vasile, Câplea și Florescu au amenințat cu o conferință de presă ad-hoc, „în care vom dezvălui multe”. Între timp, consilierii au stabilit că FC U Craiova nu va juca barajul pe Oblemenco.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul conferinței, peneliștii au repetat că s-a încălcat regulamentul de funcționare al Consiliului Local. Au zis că vor analiza dacă se vor adresa instanței pentru încălcarea cu pricina. Întrebați dacă se mai simt victorioși, la fel ca după ședința ordinară, au zis că „da”. Cert e că deși liberalii sunt victorioși, conform afirmaţiilor lor, efectul triumfului lor nu e cel scontat: având în vedere că FC U Craiova nu va juca pe Oblemenco meciul de baraj.

Politica