joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foto&Video/ Tineri cu care ne mândrim. Elevii de la Buzești, rezultate promițătoare la Olimpiada Gimnaziilor

Elevii și elevele Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova au reprezentat cu succes orașul la Olimpiada Gimnaziilor, faza națională, care s-a desfășurat recent la Izvorani.

Echipa de baschet – băieți, pregătită de profesor Daniela Preda, a obținut mențiune la această competiție.

 

Competiția s-a desfășurat la Izvorani. Antrenamentele au început în luna februarie cu băieții. Am luat locul I la zonă și am mers mai departe la națională. Au fost opt echipe, o bătălie foarte strânsă. Am avut și un accidentat și de aceea am coborât un pic treapta. Unul dintre băieți a fost ales în top 5. Am fost o echipă bine văzută acolo. Avem un copil care este la Națională și deja a semnat cu Steaua și unul este căutat de Focșani și de București – Dinamo. Avem trei băieți legitimați, restul sunt de la noi de la școală”, ne-a declarat Daniela Preda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Băieții spun că ar fi putut mai mult.

A fost o competiție destul de grea deoarece ne-au lipsit niște oameni foarte importanți, unul dintre colegi s-a accidentat pe parcursul competiției și a fost foarte greu să câștigăm meciul din finala mică. Eu joc baschet de șase ani. Aș vrea să mă duc în București să-mi continui cariera și, eventual, după clasa a XII-a să plec din țară, în Turcia sau în Grecia”, a spus, pentru Jurnalul Olteniei, Robert Licurici, cel care a fost desemnat cel mai bun marcator al competiției și care s-a regăsit între cei mai buni cinci jucători.

Și colegul lui, Călin Ștefan Sbîrlea, își dorește o carieră în baschet: „La fel cum a spus și colegul meu, a fost o competiție destul de grea, ne-au lipsit destui oameni importanți, iar un om pe care ne-am bazat foarte mult și-a rupt piciorul în primul meci și ne-a fost foarte greu să câștigăm celelalte meciuri. De asta și în finala mică am pierdut și am luat locul IV. Practic baschet de cinci ani. Eu nu aș vrea să plec din țară, dar îmi doresc ca pe parcurs să ajung la București să merg la o echipă”.

Echipa de baschet – băieți a colegiului „Frații Buzești”, la Olimpiada Gimnaziilor, a fost compusă din: Robert Licurici, Călin Sbîrlea, Alex Chițan, Andrei Hurezeanu, Andrei Antos, Albert Cașotă, Claudiu Motroc, Andrei Beldeanu, David Tomescu

Fetele, pe podium

Pe de altă parte, elevele colegiului craiovean s-au clasat pe podium la Olimpiada Gimnaziilor. Atât la volei, cât și la competiția de baschet.

Am participat la competiția de baschet fete gimnaziu, antrenorul lor este Vasile Daniel, și volei fete gimnaziu. Au luat locul trei, medalie de bronz. A fost prima competiție pentru fetele care nu sunt legitimate. Avem trei fete care sunt de la școala de volei”, ne-a spus profesoara Liliana Leoni.

A fost ok. Bine, puteam să ajungem mult mai sus, dar din cauza unor accidentări și alte probleme… Pentru competiția asta mă pregătesc de doi ani, iar volei de performanță fac de 4-5 ani. E cam greu să ajungi cinvea în volei, dacă nu ai calități”, a afirmat Bianca Chifu, căpitanul echipei de volei.

Și Ștefania Tudor, care joacă baschet de 7 ani, consideră că echipa ei ar fi putut ținti mai sus: „A fost destul de greu, mult de luptă. Puteam să luăm locul I, nu ne-am concentrat suficient. Cam toate din echipă facem baschet și chiar puteam mai mult”.

Lotul echipei de volei a fost compus din Pîrvan Roberta, Chifu Bianca, Hetzog Evelyn, Scarlat Ștefania, Eremia Tatiana, Eremia Irina, Stelea Ivona, Minca Florentina, Miu Roxana, Lungu Alexia.

Din echipa de baschet au făcut parte: Tudor Ștefania, Colhon Amelia, Birău Teodora, Daja Mădălina, Cucu Oana, Decă Iulia, Tudor Elena, Stănășel Daria, Șerban Andreea, Chițan Carla, Burcheci Ioana.

Campion la sportul minții

Pe lângă baschet și volei, la Colegiul „Frații Buzești” învață și elevi care excelează la sportul minții. David Gavrilescu, elev al clasei a XI-a G, s-a îndrăgostit de șah cu mulți ani în urmă. El este acum campion național.

Fac șah de aproximativ 10 ani. Am descoperit de la verișorul meu care mergea la un club de șah și m-a întrebat dacă vreau să vin și eu. Am mers și de la început mi-a plăcut, am început să lucrez din ce în ce mai mult și așa am progresat. Am fost la multe concursuri. Cel mai recent, am luat locul 2 la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, în luna martie am ieșit campion național la categoria băieți sub 20 de ani. A fost un rezultat foarte frumos. Mă ajută și pentru școală, pe științele exacte și în viața de zi cu zi. Vreau să reușesc să îmi câștig traiul din turnee, concursuri”, ne-a spus David Gavrilescu.

Politica