vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dotări la Şcoala din Bălteni, după câștigarea unui concurs de educație ecologică

Elevii Şcolii Gimnaziale „Ion I. Graure” din Bălteni, judeţul Olt, se numără printre câștigătorii ediției cu numărul şase a Concursului naţional de educaţie ecologică „Școala Zero Waste”.

Unitatea de învăţământ din judeţul Olt a obţinut, la secțiunea clasele I-IV, premiul II – calculator și imprimantă multifuncțională şi mențiune – imprimantă multifuncțională.

Pe durata celor 10 săptămâni de concurs, școlile participante au fost încurajate (și punctate pentru asta) să organizeze numeroase sesiuni de educație ecologică, proiecții de materiale educative și ateliere de reciclare creativă, atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalți elevi din școală și pentru comunitatea locală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România

Ediția 2018 a concursului a dat ocazia școlilor să câștige mult mai multe premii decât în anii precedenți. Școlile au putut opta pentru una din cele două secțiuni ale concursului (clasele I-IV și V-VIII), cu activități adaptate pe segmentul respectiv de vârstă. Activitățile claselor I-IV au pus accent pe creativitatea celor mici și pe deprinderea colectării selective de la o vârstă fragedă, în timp ce clasele V-VIII au putut oferi soluții pentru diminuarea cantității de deșeuri generată, refolosirea sau transformarea deșeurilor precum și crearea de mini proiecte pentru a-și transforma școala într-una Zero Waste. Lista activităților a cuprins și câteva activități comune, cum ar fi „Calcularea amprentei de carbon”, „Crește-ți singur mâncarea” sau „Bike to school”.

Politica