sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajaţii Prysmian au acceptat oferta angajatorului

Angajaţii Prysmian au cedat în faţa managementului, iar protestul s-a terminat fără ca aceştia să primească măcar jumătate din ceea ce au solicitat. Chiar şi aşa, surse din cadrul fabricii au declarat că s-au acceptat creşteri de 13% a salariului de bază, dar doar pentru anumiţi salariaţi, şi acordarea unor tichete de fidelitate în valoare de 100 de lei.

Deşi vineri după-amiază anunţau că sâmbătă şi duminică nu vor veni la muncă, în semn de protest faţă de faptul că nu le sunt îndeplinite solicitările şi profitând de faptul că în contractele de muncă este prevăzut program de opt ore, de luni până vineri, doar o parte dintre angajaţii Prysmian au respectat boicotul. Astfel, doar angajaţii sectorului de energie, fabrica situată pe strada Drăgăneşti, n-au venit la serviciu, în timp ce majoritatea celor de la fibră optică, fabrica de pe strada Milcov, au răspuns prezent la program. Surse din interiorul fabricii au declarat că cei de la fibră optică au fost „întorşi” de managerul unităţii de producţie, care, în cadrul unei şedinţe desfăşurate vineri seara, i-a ameninţat pe angajaţi că iau parte la un sabotaj şi că vor fi acţionaţi în instanţă. Dintre revendicările solicitate de oameni s-a obţinut doar o creştere de 13% a salariului de bază, însă şeful de secţie va hotărî cine merită această creştere, şi acordarea unor tichete de fidelitate în valoare de 100 de lei. Înţelegerea dintre angajaţi şi conducere urmează să fie parafată, zilele acestea. Oamenii solicitau o mărire salarială cu 25%, neimpozitarea voucherelor de vacanţă, conform Contractului colectiv de muncă, acces la informaţiile din Contractul colectiv de muncă, consultarea membrilor sindicatului înainte de negociere ori semnarea unor anexe la Contractul colectiv de muncă, menţinerea procentelor de anul trecut la primele acordate, implementarea cât mai urgentă a grilei de salarizare, acordarea de primă de producţie şi negocierea anuală a Contractului colectiv de muncă.

Totodată, oamenii reclamau faptul că nu există o programare prealabilă a orelor de muncă, angajaţii neştiind de pe o săptămână pe alta care este programul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica