marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Operațiune simultană a polițiștilor din Severin și Orșova

Șase infracțiuni constatate, 3 persoane cercetate și peste 100 de sancțiuni aplicate în doar câteva ore sunt roadele unei acțiuni fulger a polițiștilor din Orșova și Severin. Săptămâna trecută, timp de trei ore, în intervalul orar 12.00-15.00, aproximativ 80 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, transporturi și acțiuni speciale au acţionat în baza unui plan de activităţi stabilit la nivel naţional pe raza celor două municipii, Drobeta Turnu Severin și Orșova. Oamenii legii au constatat 6 infracțiuni și au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale. În vederea asigurării și menținerii unui climat de ordine şi siguranţă publică adecvat dar şi a prevenirii faptelor de natură penală sau contravenţională, în ziua de 24 mai a.c., aproximativ 80 poliţişti din structurile operative au acţionat pe raza celor două municipii pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor umărite în temeiul legii.

Prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite din segmentul stradal, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere precum şi combaterea infracţionalităţii stradale sunt alte obiective ale poliţiştilor care au acționat în intervalul amintit. Astfel, pe timpul acțiunii au fost constatate 6 infracţiuni fiind cercetate 3 persoane.

Poliţiştii au legitimat 221 persoane, au controlat 142 autovehicule, aplicând 101 sancţiuni contravenţionale din care 55 la regimul circulației rutiere OUG 195/2002R, 32 la Legea 61/1991, 12 la Legea 12/1990 și 2 la alte acte normative, în valoare de 23.935 lei. Valoarea bunurilor confiscate în cadrul acţiunii este de 1.235 lei”, a anunțat comisarul șef Mircea Nițulescu, șeful Biroului de Ordine Publică al Poliției Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cazuri semnificative

Aceleași efective au depistat un bărbat de 65 ani din comuna Gogoșu, județul Mehedinţi, care nu a depus arma și muniția la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, respectiv 29.09.2008. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342 alin. 6, Cod Penal.

La data de 24.05.2018, a fost depistat un bărbat de 56 ani, din municipiul Dr. Tr. Severin, în timp ce oferea spre vânzare 98 pachete cu țigări netimbrate. Acesta a fost sancționat conform prevederilor Legii 12/1990 R cu amendă în valoare de 2.000 lei, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, efectuând verificări, au stabilit că un bărbat de 40 ani din comuna Șimian, județul Mehedinți, în data de 24.05.2018, ora 00:10, a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din Drobeta Turnu Severin, având plăcuțele cu numărul de înmatriculare false, autoturismul fiind radiat din circulație de către autoritățile germane din data de 18.09.2015, asigurarea obligatorie fiind falsă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals, falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals, fapte prevăzute și pedepsite de art. 334 alin. 1, 334 alin. 2, 320 alin. 1 și art. 323 din Codul Penal.

Politica