sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

7 Cupe, 4 campionate, ale craiovenilor sunt toate!

Prin succesul repurtat duminică seară de CSU Craiova, seminția olteană își mai adăugă în palmares o cupă a României!

Cu 15.000 de fani alături, Băluță, Mitriță și ceilalți alb-albaștri nu aveau cum să dea greș. Mai ales că de un sfert de veac aștepta Oltenia un nou trofeu. Iar oltenii au evoluat inteligent, parcă matematic pe alocuri. Când abia se împlinea prima jumătate de oră de joc, Gustavo a șutat imparabil, pe lung, pentru 1-0. Craiovenii au continuat să joace calculat, și fix înainte să se bifeze o oră de fotbal pe Arena Națională, Mitriță a lovit decisiv pentru 2-0. A fost, de altfel, rezultatul cu care avea să se și încheie finala cu Hermannstadt. O victorie fantastică a alb-albaștrilor, care aduc pentru a șaptea oară Cupa României în Bănie.

 

Devis Mangia: „Le mulţumesc fanilor pentru tot. Au fost multe emoţii într-o finală, mai ales la început. Am jucat inteligent azi. Acum am medalia de aur, înainte aveam una de argint. Mă bucur că le-am adus suporterilor o bucurie după 25 de ani. Speram să-mi fac treaba bine atunci când am venit aici. Am reuşit un rezultat mare. După ce ne odihnim o să vorbim despre proiectul pentru sezonul viitor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandru Mitriță: Mă bucur foarte mult pentru că am câştigat un trofeu după 25 de ani. Am câştigat acest trofeu pentru suporteri, pentru întregul oraş, au fost mereu lângă noi. Presiunea a fost pe noi. Pentru asta am venit la Craiova, să câştig un trofeu. Când eram la Viitorul nu-l suportam pe Băluţă. Nu ştiu de ce, dar acum totul e ok. Ne băteam cap în cap, care este mai bun. Acum ne facem vacanţele împreună”. 

 

Alexandru Băluță: E incredibil, un sentiment de nedescris. Am muncit mult, merităm acest trofeu și trebuie să continuăm pe aceeași linie dacă vrem să mai aducem trofee la Craiova. Aşa aş vrea, să plecăm la pachet. Dacă pleacă el, plec şi eu. Ne-am împrietenit, am creat relaţii frumoase. Ne ne gândim la titlu, mai avem mult de muncit”.

 

Nicuşor Bancu: Suntem foarte fericiţi. Am muncit tot anul pentru acest lucru şi i-am făcut fericiţi pe aceşti suporteri. Debutul la naţională şi meciul de astăzi sunt cele mai frumoase momente. Le mulţumesc tuturor. Am mai jucat cu CFR la noi, nu au reuşit să ne bată, sperăm să nu o facă nici la Supercupă“.

Gustavo: „Atmosferă foarte frumoasă azi cu suporterii. Fanii, oraşul, merită această Cupă. Am pus inimă în acest meci. Este o bucurie foarte mare pentru noi. Mă înţeleg foarte bine cu Mitriţă şi Băluţă şi suntem prieteni pe teren şi în afara terenului. Sunt concentrat la Craiova şi dacă va veni o ofertă putem discuta. Nu se ştie niciodată. Nu ştiu dacă Ivan se va întoarce, dar e un băiat foarte bun. Vreau să fie fericit. Am intrat în istorie. Am o bucurie foarte mare că am câştigat trofeul şi am adus o cupă după 25 de ani. Nu cred că pot să dorm în această noapte. Sunt foarte, foarte fericit”.

 

Marcel Popescu: „Ce s-a întâmplat astăzi arată că Universitatea este cel mai mare și cel mai iubit club din provincie. Îi felicit pe cei de la Hermannstadt care au oferit un spectacol de calitate. Ne trebuia un trofeu”.

AFC Hermannstadt – CSU Craiova 0-2

Au marcat: Gustavo 29, Mitriță 59

Arena Națională, spectatori: 30.000

AFC Hermannstadt: Cabuz – Coman, Crișan, Stoica, Tătar – Dîlbea (Curtean 64), Boboc – Hergheligiu (Neagu 69), Rusu, Petrescu – Blănaru (L. Dumitru 77). Antrenor: Alexandru Pelici.

CSU Craiova:  Mitrovic – Popa, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (Glavina 74), Băluță (Dimitrov 89), Mitriță (Burlacu 84). Antrenor: Devis Mangia.

Arbitru: Marcel Bîrsan

Parcursul CSU Craiova în Cupa României

1/16: Sepsi Sf. Gheorghe – CSU Craiova   0-2

1/8: Afumați – CSU Craiova   2-3

1/4: CSU Craiova – Dinamo București      1-0

1/2: CSU Craiova – FC Botoșani     5-1 / 1-2

Finala: CSU Craiova – FC Hermannstadt  2-0

 

sursa foto: facebook ucv1948.ro

 

Politica