marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șeful ITM Dolj vrea condiții bune de muncă în spitale. Mohora a cerut DSP-ului să ia măsuri concrete cu bacteriile

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, Cătălin Mohora, a profitat de faptul că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au prezentat un raport al activității de control, în cadrul Ședinței de Colegiu Prefectural de miercuri, și l-a întrebat pe directorul executiv adjunct al instituției despre ceea ce s-a făcut pentru a reduce riscurile la care se expun cadrele medicale și personalul auxiliar care lucrează în unitățile sanitare.

Mai exact, Mohora consideră că nu este suficient ca DSP-ul să facă statistici privind bacteriile din spitale și nici doar să propună anumite măsuri, ci efectiv să intervină pentru reducerea acestor riscuri. Riscuri pentru care doar cadrele medicale iau sporuri, nu și pacienții, după cum a spus Mohora. „Mi-aș fi dorit să aud o situație a acelor infecții din spitale, dar nu cifre, ci efectiv o situație a măsurilor luate pentru a reduce riscurile. De asemenea ar fi bine să cunoaștem și aceste riscuri concret. Vorbim de boli profesionale și automat de sporuri acordate pentru că există acele riscuri, riscuri pe care angajatorul are obligația să le diminueze pentru ca atât angajații cât și pacienții să nu aibă de suferit. Așadar, fac apel la colegii de la DSP Dolj să facă ceva în acest sens, să fie luate măsuri pentru a elimina riscurile la locul de muncă”, a cerut Mohora.

DSP Dolj face recomandări

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, directorul executiv al DSP Dolj, Nicolae Marcu, a spus că în momentul în care se verifică anumite situații din spitale nu se fac doar constatări, ci se și recomandă aplicarea anumitor măsuri. Că țin cont de ele sau nu, doar cei din conducerea unităților sanitare știu. Cert este că realitatea urlă de durere, nefiind control care să nu ateste prezența infecțiilor de tot felul în majoritatea secțiilor spitalicești.

Politica