sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 30.000 de elevi vâlceni au primit lapte și corn, în aprilie

Peste 30.000 de elevi și preșcolari din județul Vâlcea au beneficiat, în luna aprilie, de produse lactate și de panificație, informează Prefectul Florian Marin, într-un comunicat de presă. După mere, însă, elevii mai au de așteptat.

În baza contractului de furnizare nr. 12952/1870/28.09.2017 privind achiziţionarea şi distribuţia produselor lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore şi a actelor adiţionale emise ulterior, 32.952 de elevi şi copii preşcolari din judeţul Vâlcea au beneficiat, în luna aprilie, de produse lactate şi de panificaţie.

Cu privire la furnizarea merelor, pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular pentru anul şcolar 2017-2018, a fost publicată documentaţia de atribuire a contractului de către Consiliul Judeţean Vâlcea la începutul lunii aprilie, iar după procedura de verificare, ANRP a respins documentaţia, precizând că este necesară încheierea unui acord cadru, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.19/37/2018 privind aprobarea documentaţiei standardizate de atribuire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Referitor la măsurile educative care însoţesc distribuţia laptelui şi produselor lactate, Consiliul Judeţean Vâlcea a predat Inspectoratului Şcolar Vâlcea rechizitele şcolare achiziţionate, necesare derulării măsurilor educative pentru elevii şi preşcolarii care participă la atelierele tematice „Drumul laptelui” şi „Laptele – un aliment sănătos””, se arată într-un comunicat de presă transmis de prefectura Vâlcea.

Pe de altă parte, conform aceluiași document, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a dispus verificarea spaţiilor de depozitare a produselor lactate şi de panificaţie distribuite în cadrul programului, monitorizarea temperaturii în spaţiile frigorifice şi asigurarea apei potabile în unităţile şcolare din judeţ.

În cursul lunii aprilie 2018, au fost verificate următoarele unităţi şcolare: Liceul George Ţărnea, Grădiniţa şi Şcoala cu clasele I -VIII din Băbeni, Şcoala cu clasele I-VIII din Şirineasa, Şcoala gimnazială nr.9 din Rm. Vâlcea, Şcoala gimnazială Anton Pann din Rm. Vâlcea, Liceul Antim Ivireanul din Rm. Vâlcea, Şcoala gimnazială nr.13 din Rm. Vâlcea, Şcoala Gimnazială nr.2 şi Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu, Grădiniţa cu program normal Buleta Mihăeşti. Specialiștii în sănătate publică spun că nu au fost constatate deficienţe şi s-au făcut recomandări privind respectarea legislaţiei sanitare în vigoare.

Politica