vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihai Rotaru este aproape să dea un nou tun cu o investiție de acum 5 luni!

Patronul CS U Craiova este la un pas să facă o grămadă cu vârf de bani pe care i-ar putea investi în clubul oltean.

Mihai Rotaru a reușit să facă din clubul său de fotbal un business profitabil. Vin bani din bilete, din drepturile TV (3,3 milioane de euro pentru clasarea pe locul 3) și an de an reușește un super-transfer. În iarna lui 2016, Bogdan Vătăjelu, adus cu 250.000 euro de la Metalul Reșița, era vândut la Sparta Praga cu 1,4 milioane de euro. În vara anului trecut, Andrei Ivan a semnat cu FC Krasnodar. În schimbul lui, rușii au vărsat în vistieria oltenilor 4 milioane de euro.

Clubul craiovean este la un pas de o nouă lovitură în mercato, după ce belgienii de la Gent l-au luat în vizor pe Alexandru Mitriță, cel mai în formă alb-albastru din play-off. Potrivit digisport.ro, formația care a încheiat sezonul pe locul 4 în Belgia își va trimite emisarii la finala Cupei României pentru a negocia deja mutarea atacantului de 23 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mitriță a fost împumutat în vară de la Pescara, iar la finalul lui decembrie a fost cumpărat definitiv de Craiova cu 700.000 euro. A fost unul dintre artizanii sezonului fantastic reușit de juveți, cu 14 goluri și 3 pase decisive contribuind substanțial la ascensiunea echipei pe locul 3 și la calificarea în Cupa României. Alex Mitriță, cu 5 reușite, a fost golgheterul play-off-ului din Liga 1.

Evoluțiile entuziasmante, fiind meciuri în care a cărat la propriu echipa după el, au făcut ca estimările specialiștilor în transferuri să-i crească prețul, fiind evaluat de transfermarkt.de la 1,2 milioane de euro. Nu este exclus ca și alte cluburi să intre în licitația pentru unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei din acest sezon, iar prețul său să explodeze.

Despre posibila mutare a lui Mitriță în Belgia, Marcel Popescu a spus: „Fiți convinși că pe lângă Gent sunt multe alte cluburi care-l vor pe Mitriță și vor avea reprezentanți pe Național Arena. Așa că titlurile spectaculoase, gen vine Gent și Craiova îl pierde pe Mitriță, mi se par lipsite de substanță. E ca și când ai afirma că vine și-l ia în armată. Gent este un club de fotbal, care ca și alte cluburi, poate veni, poate monitoriza și-și poate manifesta intenția de a-l lua pe Mitriță sau orice alt jucător”.

Nu putem face alegere între Băluță și Mitriță, pentru că în momentul în care am spune unul dintre ei înseamnă că pe acela îl punem în vitrină. Orice jucător al Universității Craiova poate să devină o țintă. După un meci de referință cum este Cupa României poate un alt jucător, pe care-l apreciați voi acum ca fiind pe locul 3 sau 4 să iasă în evidență și să fie dorit de un club”, a completat oficialul de la CS U Craiova.

Mihai Rotaru, actualul patron al Craiovei, a știut când să vândă: atunci când jucătorii săi au fost pe val. S-a întâmplat în cazurile lui Vătăjelu, Ivan, iar acum se poate întâmpla în situația lui Mitriță, cel mai în formă alb-albastru din play-off. Capitol la care au suferit vechii patroni din fotbalul craiovean, fiind de notorietate oferta de 6,5 milioane de euro de la Koln pentru Florin Costea, nematerializată.

Politica