vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiul unui polițist ucis în timpul serviciului, încadrat direct pe postul tatălui

Fiul unui poliţist care și-a pierdut viața în urmă cu peste 26 de ani, într-un accident de muncă, a fost încadrat direct începând cu data de 22 mai, pe acelaşi loc de muncă unde şi-a desfăşurat activitatea şi tatăl său. Ion Orăscu lucrează, de ieri, la Biroul de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu.

Potrivit reprezentanților IPJ Gorj, povestea a început în urmă cu câţiva ani, atunci când ideea de a se face poliţist i-a surâs tânărului care şi-a pierdut tatăl într-un accident de muncă, într-o noapte de septembrie, în anul 1992. La vremea respectivă, poliţistul, în vârstă de 35 de ani, îşi executa serviciul de patrulare pe raza municipiului Târgu Jiu. În jurul orei 02.30, acesta se afla pentru control, la sediul unei bănci, din localitate. Şi-a anunţat prezenţa bătând în geamul de la camera paznicului de serviciu, folosind expresia „poliţia”, fiind însoţit de doi sergenţi jandarmi.

În momentul următor, speriat şi derutat, a apărut în cadrul ferestrei paznicul din interior, care a tras două focuri de armă, cu pistolul din dotare. Primul glonţ l-a lovit pe plutonier în cap. În zadar a fost transportat poliţistul la spital, pentru că decesul se produsese imediat după incident. A lăsat în urmă o soţie îndurerată de suferinţă şi un copil de numai 4 ani. Pentru devotamentul cu care a acţionat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, dăruirea şi spiritul de sacrificiu dovedit, în întreaga activitate, plutonierului i s-a acordat, post-mortem, gradul de căpitan, prin ordinul ministrului de interne. La 26 de ani și 8 luni, de la plecarea din viață și din cariera de polițist a plutonierului Orăscu, copilul său, devenit bărbat, îi calcă pe urme tatălui, în alegerea meseriei de apărător al legilor țării. Tânărul de 30 de ani beneficiază de prevederile Ordinului M.A.I. 35/2014, privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi şi a fost încadrat direct, începând cu data de 22 mai, la acelaşi loc de muncă unde şi-a desfăşurat activitatea şi tatăl său, respectiv Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu”, se arată în comunicatul IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica