miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judoka craioveni au performat în mai multe zone ale țării

În lipsa competițiilor naționale la finalul săptămânii trecute, judoka de la cluburile craiovene au participat la diferite concursuri prin țară. Cea mai importantă întrecere a fost turneul internațional U18 denumit „Black Sea”, care a avut loc la Constanța și a adunat peste 150 de participanți din șase țări: România, Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Turcia.

La această competiție, delegația craioveană a reușit să obțină șase medalii, una singură de aur, două de argint și trei de bronz. Pe primul loc s-a clasat Andreea Stan (70 kg), legitimată la LPS Petrache Trișcu Craiova, iar medaliile de argint au ajuns la Răzvan Dumitru (90 kg) și Ionela Băran (52 kg), ambii de la CSU Craiova. Cele trei distincții de bronz au fost adjudecate de Romina Popescu (40 kg – LPS Craiova), Georgiana Renghea (+70 kg – CSM Craiova) și Oana Andrei (57 kg – CSU Craiova).

Altfel, colegii lor mai mici care pratică judoul au primit medalii în cadrul Cupei “Alina Dumitru”, care s-a desfășurat la București. Legitimați la LPS Petrache Trișcu Craiova, Denisa Birtu (23 kg) a ocupat prima treaptă a podiumului la categoria U11 și Alexia Birtu (48 kg) s-a clasat pe locul trei la categoria U13. Lucian Ciciu (50 kg), de la CSM Craiova, a obținut și el un bronz în cadrul întrecerii masculine U13. Judoka de la LPS și CSU Craiova sunt pregătiți de antrenorul Mihai Voinea, în timp ce cei de la CSM Craiova se află sub coordonarea lui Adrian Nicola.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Micuții judoka de la Palatul Copiilor au urcat și ei pe podium la Strehaia

Efortul unei competiții a fost simțit și de copiii care practică judo sub îndrumarea profesoarei Amalia Doană la Palatul Copiilor din Craiova. Aceștia au concurat la Cupa orașului Strehaia și au cucerit patru medalii. Teodora Bădele (+57 kg, U13) a obținut argintul, în timp ce Nicolae Beică (30 kg, U13), Daniela Ticu (36 kg, U11) și Gabriela Bădele (+52 kg, U11) au adjudecat medaliile de bronz.

Politica