sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinci aleşi olteni, incompatibili. Trei sunt din Vâlcea

Cinci aleşi locali din Oltenia, dintre care trei din judeţul Vâlcea, sunt acuzaţi de incompatibilitate şi conflict de interese administrativ. Aceştia se află pe o listă dată publicităţii de Agenţia Naţională de Integritate, listă ce conţine numele a 16 foşti şi actuali aleşi locali, primari, viceprimari sau consilieri, din mai multe judeţe, intraţi în vizorul inspectorilor de integritate.

Pe lista incompatibililor se află primarul comunei vâlcene Mateeşti, Valerian-Ion Alexie, cel care, în luna martie, a făcut greva foamei după ce consilierii locali refuzaseră votarea bugetului localităţii, la cinci şedinţe de consiliu. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) spune că acesta s-a aflat în incompatibilitate, în perioada 19 iunie 2012 – 1 martie 2013, deoarece a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul SC Alexie G.V. SRL, obţinând venituri din salarii în cuantum de 70.000 lei. De asemenea, arată ANI, în perioada 19 iunie 2012 – 19 iulie 2014 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Alexie Valerian Ion Persoană Fizică Autorizată, obţinând subvenţii în cuantum de 13.151 lei, în urma implementării proiectului „Fermă de semi-subzistenţă a PF Alexie Valerian Ion, Comuna Mateeşti, jud. Vâlcea”.

Primarul comunei Tetoiu, Lucian Antonie, este acuzat de conflict de interese. Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016, edilul a semnat acte administrative care au avut ca rezultat încadrarea fiicei sale în funcţia publică de consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul Compartimentului Urbanism.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ANI a constatat mai multe situaţii de incompatibilitate sau conflict de interese şi în cazul unor consilieri judeţeni sau locali.

Şi un fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, Victor Marin, s-a aflat în incompatibilitate întrucât în perioada exercitării mandatului SC Giovanni SRL, societate în cadrul căreia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a furnizat o serie de produse către Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Vâlcea, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Vâlcea.

Unul din Dolj

Viceprimarul comunei doljene Gîngiova, Florea Bucătaru, a intrat şi el în vizorul ANI. Inspectorii de integritate spun că acesta s-a aflat în incompatibilitate în perioada 21 septembrie 2015 – 21 septembrie 2016, atunci când a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale din Gîngiova.

Şi unul din Gorj

Viceprimarul oraşului Ţicleni, Gorj, Pompiliu Bărăgan este acuzat de conflict de interese administrativ. Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier local, acesta a votat pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local Ţicleni privind reducerea cu 50%, pentru consilierii locali şi angajaţii primăriei, a chiriei „Centrului de Festivităţi” în cazul organizării de nunţi, botezuri, zile onomastice şi majorate şi a Hotărârii Consiliului Local Ţicleni de revocare a acesteia, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor CL.

Politica