vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de liceeni, interesaţi de facultăţile Universităţii din Craiova

Universitatea din Craiova şi-a deschis porţile, ieri, pentru viitorii studenți. Cei interesaţi de această instituţie trebuie să ştie că şi azi cele 12 facultăţi din structura UCV îşi prezintă oferta educațională pentru anul universitar 2018– 2019, evenimentul desfăşurându-se în holul central al Universităţii. Viitori studenți au astfel posibilitatea să afle informaţii despre domeniile şi specializările UCV, cifra de şcolarizare, criteriile de admitere pentru ca ulterior să poată lua o decizie.

Zilele Porţilor Deschise, eveniment derulat în perioada 20-21 mai la Universitatea din Craiova, au debutat prin mesajele adresate de către rectorul UCV, Cezar Ionuţ Spînu şi inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Monica Sună. Rectorul UCV i-a încurajat pe viitorii studenţi să aleagă instituţia pe care acesta o reprezintă, dându-le asigurări că vor beneficia de condiţii foarte bune de studiu şi de cadre didactice bine pregătite.

Am deschis porţile Universităţii din Craiova pentru toţi acei tineri care sunt interesaţi de viitorul lor studenţesc. Cele 12 facultăţi îşi prezintă oferta educaţională şi mă bucur să vă anunţ că a crescut numărul locurilor la stat. Avem studenţi cu care ne mândrim, care se întorc cu premii importante de la diverse concursuri, avem cadre didactice foarte bine pregătite, o infrastructură bună şi de aceea vă invit să deveniţi studenţii Universităţii din Craiova, una dintre cele mai bune universităţi din ţară. Cele aproape 100 de direcţii de specializare pe care vi le propunem sunt direcţii de succes”, a declarat Spînu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Să alegeţi ce credeţi că poate reprezenta viitorul vostru studenţesc”

La rândul său, inspectorul şcolar general al IŞJ Dolj, Monica Sună, le-a recomandat elevilor de liceu să analizeze oferta fiecărei facultăţi în parte, să ceară informaţii acolo unde consideră că este cazul, să concluzioneze şi să aleagă ce consideră că li se potriveşte. „Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj este într-o strânsă legătură cu Universitatea din Craiova. Mă bucur că elevii au venit la acest eveniment. Vă doresc, dragii mei, să fiţi inspiraţi, să studiaţi ofertele, să puneţi întrebări, să concluzionaţi şi să alegeţi ce credeţi că poate reprezenta viitorul vostru studenţesc. Mult succes”, a fost mesajul lui Sună.

Eu vreau să urmez actoria”

În ceea ce-i priveşte pe liceeni, aceştia au stat de vorbă cu actualii studenţi, au aflat informaţii despre anumite specializări, s-au interesat despre condiţiile de admitere, mulţi dintre ei având deja un plan pentru viitorul lor. „Sunt elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti. Am venit cu colegii mei pentru a ne face o idee despre ceea ce presupun anii studenţiei. Am trecut pe la fiecare stand, am stat de vorbă cu studenţii şi am aflat informaţii despre facultăţi. Eu vreau să urmez actoria şi am văzut că este în cadrul Facultăţii de Litere”, a spus una dintre elevele prezente la eveniment.

Atras de robotică

Atras de roboţi, un alt elev este sigur că va urma cursurile Facultăţii de Automatică. Şi-a propus să obţină o notă bună la examenul de bacalaureat, aflând că această notă îi va asigura admiterea. „Am venit să ni se prezinte ofertele facultăţilor din Craiova. Sunt în clasa a XI-a şi deja trebuie să mă gândesc la ceea ce voi face. Ai de unde să alegi şi este păcat să pleci din oraş. Mi-au plăcut acei roboţi ai studenţilor de la Automatică. Este foarte interesant că poţi să faci asemenea lucruri în timpul studiilor. Cred că această facultate poate deveni o opţiune pentru mine”, a spus un alt elev craiovean care învaţă la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova. Evenimentul Zilele Porţilor Deschise la Universitatea din Craiova se va desfăşura şi azi, toţi cei interesaţi de oferta educaţională fiind aşteptaţi la standurile pregătite de către studenţi sub coordonarea cadrelor didactice.

Politica