Mehedinți: Poliția Rutieră rupe tot ce prinde

Home Actualitate Mehedinți: Poliția Rutieră rupe tot ce prinde
Mehedinți: Poliția Rutieră rupe tot ce prinde

Poliția Rutieră Mehedinți nu iartă nimic. Întocmește dosare penale pe bandă rulantă și dă cele mai drastice sancțiuni ori de câte ori se ivește ocazia. La data de 19.05.2018, între orele 07:00 – 13:00 și 14:00 – 20:00, polițiștii Biroul Rutier Drumuri Europene și Naționale au organizat o acțiune pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză, nerespectarea regulilor privind executarea manevrei de depășire și a lipsei utilizării centurii de siguranță/dispozitivelor de retenție, pe DN 6 și DN 56A, ocazie cu care au controlat 131 autovehicule, au legitimat 142 persoane și au aplicat 159 sancțiuni contravenționale în valoare de 48.140 lei. Cu ocazia activităților desfășurate polițiștii au depistat 41 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, 3 conducători auto care nu au respectat regulile de circulație privind executarea manevrei de depășire și 46 șoferi care nu purtau centura de siguranță, fiind reținute în vederea suspendării 18 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

La data de 19.05.2018 respectiv 20.05.2018, polițiștii Biroului Rutier în colaborare cu Biroul Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au desfăşurat pe raza municipiului, în intervalul orar 06:00 – 10:00 şi 09.00-19.00, o acţiune pe linia respectării regulilor de circulaţie de către biciclişti şi conducătorii de vehicule cu tracțiune animală, ocazie cu care au fost legitimate 59 de persoane și aplicate 43 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.670 lei.

A refuzat testarea și prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

La data de 20.05.2018, polițiștii Biroului Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu-Severin au depistat un bărbat de 29 ani, din Drobeta Turnu-Severin, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Timișoarei, emanând halenă alcoolică, conducătorul auto refuzând testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Drobeta Turnu-Severin unde, de asemenea, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

Minor depistat la volanul unui autoturism

La data de 20.05.2018, ora 13:30, polițiștii Secției nr.4 Poliție Rurală Baia de Aramă au depistat un minor de 15 ani, din comuna Isverna, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 50, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art.335 din Codul Penal.

Depistat în trafic cu o alcoolemie de 0,53 mg/l

La data de 18.05.2018, ora 09:35, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat un bărbat de 35 ani, din localitatea Motru, judeţul Gorj, care a condus un autoturism pe DN 67 în comuna Izvoru Bîrzii, pe raza satului Halânga, județul Mehedinți, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Mehedinți, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art.336 din Codul Penal.