joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Academicianul Mircea Malița a încetat din viață

Academicianul Mircea Malița a încetat din viață în cursul zilei de luni, la vârsta de 91 de ani. Mircea Malița, o complexă personalitate a culturii românești,  a fost matematician și eseist, politician, director al Bibliotecii Academiei Române și profesor universitar.

A fost consilier al primei Misiuni permanente a României pe lângă ONU, ambasador în Elveţia şi ONU (Geneva), între 1980-1982 şi ambasador în SUA între 1982-1984.

Academicianul Mircea Maliţa s-a născut la 20 februarie 1927, la Oradea, a urmat studiile liceale la Oradea, Făgăraş, Beiuş şi Bucureşti, în perioada 1937-1945. În Bucureşti şi-a continuat studiile universitare, la Facultatea de Ştiinţe-Secţia Matematică şi Facultatea de Filosofie (1945-1949).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mircea Maliţa a fost ales membru corespondent al Academiei Române în 1974, iar în 1994 a fost ales membru titular.

Este Preşedinte Fondator al Fundaţiei Universitare a Mării Negre; membru fondator al Centrului European de Cultură din Bucureşti; membru de onoare în cadrul Clubului de la Roma; membru al Academiei Mondiale de Arte şi Ştiinţe; membru al Academiei Internaţionale de Perspectivă Socială; membru al Federaţiei Mondiale a Studiului Viitorului; membru al Academiei Internaţionale ,,Leonardo da Vinci” din Roma; membru al centrului de studii al Organizaţiei internaţionale din Geneva etc.

Politica