miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie uriașă pentru gorjeni

În Banat, echipa lui Adrian Bogoi a obținut prima victorie din 2018 în deplasare și a făcut un pas uriaș în lupta pentru salvarea de la retrogradare

 

CS Pandurii Târgu Jiu s-a impus, în etapa a XXXVI-a, cu scorul de 2-1 pe terenul Ripensiei Timișioara și a rămas deasupra liniei retrogradabile, cu un avans de un punct față de urmăritoarea Dacia Unirea Brăila, aflată pe locul 16. Etapa viitoare, gorjenii vor câștiga la masa verde jocul cu ASA Târgu Mureș, iar în ultima rundă vor juca chiar pe terenul brăilenilor.

La Timișoara, Pandurii a deschis scorul în minutul 24, prin Cosmin Ionică, al cărui șut, din 14 metri, l-a lăsat fără reacție pe Iulian Rădulescu, Cristian Bocșan a egalat (56), iar Cristian Munteanu (64) a adus prima victorie din 2018 pentru echipa antrenată de Adrian Bogoi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cu aceste trei puncte am făcut un pas foarte mare spre atingerea obiectivului, salvarea de la retrogradare. Ştiam că Ripensia e o echipă de posesie, că are atacanţi de mare valoare și am încercat să nu le oferim prea multe mingi. Am făcut presing sus. Am dat două goluri spectaculoase, am avut şi emoţii, dar important este că am luat trei puncte mari. Avem ultimul meci la Brăila, sper să câștigăm și acolo. Avem promisiuni că se vor plăti și restanțele”, a declarat Bogoi.

„O înfrângere foarte ruşinoasă, din punctul meu de vedere, pe care mi-o asum în întregime, pentru că nu am reuşit să capacitez jucătorii, nu am putut să le ridic nivelul de concentrare. Am greşit foarte multe pase. Nu am avut luciditate în faţa porţii. Greşeli şi individuale şi colective. Per ansamblu, un joc foarte slab, poate cel mai slab al nostru din acest sezon. Am fost jalnici. Era un meci pe care nu aveam voie să-l pierdem”, a replicat Ciprian Urican, tehnicianul Ripensiei.

Ripensia Timișoara – Pandurii Târgu Jiu 1-2
Marcatori: Cristian Bocşan 56′ / Cosmin Ionică 24′, Cristian Munteanu 64′

Ripensia: I. Rădulescu – A. Popa (cpt.), Bocşan, Burdeţ, C. Toma – Zurbagiu, Hecsko (L. Tudor 61′) – Dumiter, Mânecan (Bădăuţă 72′), Mediop – Golda (Apro 87′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Stoi, Ţugui, Cluci
Antrenor: Ciprian Urican

Pandurii: Moga – Băjan, Celea, Cr. Munteanu (cpt.), Brînzan – Cenaj (Al. Vasilescu 72′) – Raiciu (Maxin 59′), Şut – Tudoran, C. Ionică, D. Pîrvulescu (Vodă 78′)
Rezerve neutilizate: R. Stanca – Măicăneanu, Turda, Dănescu
Antrenor: Adrian Bogoi

Stadion: Ciarda Roşie (Timişoara); Spectatori: 200;

Arbitri: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) – Marius Bălan (Dej) şi Radu Despa (Baia Mare).

Politica