vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tot mai mulţi copii din Gorj cresc fără părinţi

Un ultim bilanţ al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj arată faptul că la nivelul judeţului tot mai mulţi copii cresc fără părinţi. Aceştia au luat calea străinătăţii motivând faptul că trebuie să le ofere celor mici un trai mai bun. În prezent, în Gorj sunt aproximativ 1.200 de copii care se află în această situaţie, cea mai mare creştere a acestui număr înregistrându-se în ultimul an.

Cele mai multe cazuri de copii crescuţi de rude sau persoane în care părinţii au încredere sunt înregistrate în oraşul Motru.

„În baza datelor centralizate de noi, primite de la primăriile din judeţ, la nivelul anului 2017 existau 1.094 de copii cu un părinte sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. La nivelul trimestrului I al anului 2018, numărul a crescut la 1.195. Ca şi statistică, la nivelul anului 2017, pe localităţi, Motru avea 116 copii, Târgu Cărbuneşti – 103 şi Rovinari – 50. În 2018, trimestrul I, Motru se păstrează cu 116 copii pe primul loc, apare Târgu Cărbuneşti cu 95, în scădere şi Tismana cu 71, în creştere”, a declarat Lucian Zălog, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a putea pleca la muncă peste hotare, părinţii trebuie să aibă mare grijă când îşi aleg persoana care va rămâne cu copilul sau copiii, după caz. Conform legii, aceştia sunt obligaţi să notifice intenţia de plecare la serviciul de asistenţă socială al primăriei de care aparţin, cu cel puţin 40 de zile înainte de a face acest pas.

Politica