joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tineri din Gorj, reținuți după perchezițiile privind traficul de droguri. Aceștia formau „nucleul” mediului studențesc timișorean

După audierile maraton derulate în contextul perchezițiilor efectuate în data de 16 mai, dată denumită „Ziua Z”, nu mai puțin de 18 tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ajungând în arestul IPJ Timiş. Cel puțin nouă dintre aceștia sunt din județul Gorj, aceștia formând, după cum au anunțat anchetatorii „nucleul” unei grupări care se ocupa cu aprovizionarea cu droguri pentru restul dealerilor. Ulterior, substanțele erau vândute către consumatori, unele dintre ele fiind cumpărate de pe internet. Procurorii cer ca toți cei suspectați de comiterea acestor fapte să fie cercetați în stare de arest preventiv.

Acțiunea din Timișoara face parte dintr-o amplă operațiune a DIICOT declanșată miercuri la nivel național și denumită „Ziua Z”. Au fost efectuate 238 de percheziții în București și 28 de județe, printre care și Gorjul, fiind duse la audieri nu mai puțin de 290 de persoane. Potrivit celor care se ocupă de anchetă, primele date au scos la iveală faptul că nucleul de bază al grupării a fost constituit din nouă suspecți originari din Târgu Jiu. Aceștia au găsit „piață de desfacere” pentru drogurile de risc și mare risc chiar în rândul studenților Facultăților de Medicină, Drept și Politehnică după cum informează DIICOT. „S-a reținut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca obiectiv derularea de activități infracționale pe linia traficului cu droguri de risc și de mare risc (cannabis, rezină de cannabis, comprimate ecstasy, timbre LSD). Nucleul de bază al grupării a fost constituit din 9 suspecți originari din Tg. Jiu, care și-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenților Facultăților de Medicină și Drept”, a informat DIICOT. 

Politica