vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Luptătorii craioveni, de 13 ori pe podium la naționalele U23

Campionatul Național de Seniori U23 la lupte libere, lupte feminine și lupte greco-romane, care s-a ținut zilele trecute la Iași, a însemnat noi medalii pentru practicanții de lupte de la CSU și CSM Craiova. De șapte ori au urcat pe podium fetele de la Clubul Sportiv Municipal, cucerind o medalie de aur, trei de argint și trei de bronz.

Mihaela Bărbulescu (57 kg) a fost cea care a obținut titlul național la Iași, în vreme ce Denisa Breazu (53 kg), Maria Enache (59 kg) și Adina Giurea (62 kg) au disputat finala la categoriile lor, dar au trebuit să se mulțumească cu medaliile de argint. Pe locurile trei s-au clasat Violeta Măicănescu (59 kg) și Valentina Ungureanu (65 kg).

Aproape de medalii au fost și Daniela Vârban (50 kg), care a ocupat locul patru, Roxana Dinică (76 kg) și Petru Grozea (79 kg), ambii clasându-se pe locurile cinci. Datorită rezultatelor consemnate de fete, CSM Craiova s-a situat pe poziția secundă în clasamentul general pe cluburi la întrecerea feminină, acestea fiind pregătite de antrenorii Petre Banciu și Valentin Boboșca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Patru titluri naționale pentru craioveni

Cât despre rezultatele luptătorilor de la CSU Craiova, aceștia au adus acasă trei medalii de aur, una de argint și două de bronz. Pe prima treaptă a podiumului au pășit Alexandra Anghel (72 kg), Simona Zidaru (62 kg) și Cristian Surugiu (61 kg). Argintul a ajuns la gâtul lui Ștefan Coman, care a pierdut finala de la 65 de kg, iar cele două distincții de bronz au fost adjudecat de Gheorghe Constantin (70 kg) și Ionuț Răduică (79 kg). Prin aceste rezultate, CSU Craiova a ocupat locul doi în clasamentul pe cluburi la lupte libere și locul trei în ierarhia feminină. Luptătorii de la Clubul Sportiv Universitatea sunt antrenați de frații Marius și Aurel Cimpoeru.

Politica