vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipa lui Rotaru, ca în vremea lui Mititelu: în genunchi în fața lui Becali!

CSU Craiova pierde primul meci oficial pe noul „Ion Oblemenco” contra FCSB. Bucureștenii reintră în cursa pentru titlu, în vreme ce oltenii au nevoie de jocul rezultatelor pentru a spera la podium.

30.000 de olteni au venit la stadion cu speranța că vor vedea o echipă craioveană care va pune capăt celor 16 ani fără victorie contra echipei patronate de Gigi Becali. Mitriță, scăpat pe contraatac, a dat semnalul că se poate, dar s-a opus Bălgrădean. Fostul portar al CSU a fost imbatabil și la lovitura de cap a lui Băluță. Finalul reprizei a aparținut oaspeților, Tănase, în două rânduri, și Teixeira trecând pe lângă deschiderea scorului.

Repriza a doua a debutat cu o nouă intervenție fantastică a lui Bălgrădean, care a respins în transversală „capul” lui Tiago. Treptat însă oaspeții au preluat stăpânirea jocului, în special după introducerile lui Man și Budescu. Au împins jocul în treimea gazdelor, iar inevitabilul s-a produs cu 5 minute înainte de final, când Teixeira a profitat de o respingere a lui Screciu și n-a iertat. Golul a fost de 3 puncte și FCSB continuă bătălia pentru locul 1. 30.000 de olteni au plecat dezamăgiți spre case, iar CSU și-a creionat pentru ultimul meci drept obiectiv revenirea pe locul 3, pe care nu a mai încheiat nici o echipă craioveană din 1995, de pe vremea lui Pițurcă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Devis Mangia: „Noi am avut oportunități să ajungem în avantaj, dar am luat un gol pe care nu trebuia să-l luăm. Am avut 3 mari ocazii, dar nu am reușit să înscriem. Probabil asta e diferența. Atmosfera a fost incredibilă. Locul 3 și Cupa ar fi mai mult decât o performanță bună”.

Alexandru Băluță: „Am avut ocazii mult mai clare decât ei. Nu ne-au dominat, au fost periculoși la fazele fixe, doar acolo ne-au suprins. Nu știu cum nu am reușit să înscriem. E frustrant, mai ales că e prima înfrângere pe acest stadion, și împotriva lor. Eu zic că am reușit un joc bun, chiar dacă am pierdut azi. Dacă vrem locul 3 trebuie să câștigăm cu orice preț la Iași. Așa s-a întâmplat și anul trecut, pe final nu am mai reușit să obținem puncte. Nu știu de ce pe final cedăm de fiecare dată. Trebuie să muncim și mai mult pentru că suntem buni doar să vorbim. Probabil în ultima etapă se va decide titlul, dar pe mine mă privește mai puțin. Ne așteaptă o partidă grea la Iași, pentru a ajunge pe locul 3. După ne interesează finala Cupei”.

Alexandru Mitriță: „E o seară tristă pentru toți craiovenii. Dacă aș fi marcat când am avut acea oportunitate cred că alta ar fi fost soarta meciului. Ne-au dat gol pe o greșeală. Suntem supărați pentru că nu am putut să-i bucurăm pe cei 30.000 de suporteri. Dacă ne-am clasa pe 3 și am câștiga Cupa ne-am atinge obiectivele”.

CSU Craiova – FCSB 0-1

A marcat: Teixeira 86.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 30.000.

CSU Craiova: Mitrovic – R. Popa (84 Screciu), Kelic, Tiago Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski (90 Burlacu), Bancu – Gustavo (76 Glavina), Băluţă, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Momcilovic, Jr. Morais – Pintilii (83 Cr. Tănase), Ov. Popescu F. Tănase, Teixeira, Fl. Coman (73 Man) – Gnohere (72 Budescu). Antrenor: Nicolae Dică.

Arbitru: Ovidiu Haţegan

Cartonaşe roşii: Pintilii 89 (pe bancă), Junior Morais 90+3

Politica