Bărbat din Zimnicea, reținut pentru două infracțiuni de tâlhărie

Home Actualitate Bărbat din Zimnicea, reținut pentru două infracțiuni de tâlhărie
Bărbat din Zimnicea, reținut pentru două infracțiuni de tâlhărie

Poliţiştii din Craiova au identificat şi reţinut un bărbat de 26 de ani din oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman, care în cursul lunii mai a comis două infracţiuni de tâlhărie în zona Gării Craiova.

În ziua de 08 mai 2018, în jurul orei 12.00, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie de 68 de ani, din Craiova, despre faptul că, în timp ce se afla în zona Garii Craiova, un tânăr necunoscut i-a sustras de la gât un lanţ din aur, cauzându-i un prejudiciu de 1000 lei.

În ziua următoare, în jurul orei 18.30, la sediul secției s-a prezentat o femeie de 49 de ani, din Craiova, care a sesizat faptul că în aceeași zi, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla pe trotuarul străzii Carol I, în direcția Gării CFR, din sens opus s-au apropiat doi tineri necunoscuți, iar în momentul când au ajuns în dreptul persoanei vătămate, unul dintre aceștia i-a sustras de la gât un lanț din aur, cauzându-i un prejudiciu de 800 lei.

În baza informațiilor existente și cu sprijinul lucrătorilor Secției 2 Poliție Craiova, în ziua de ieri, 15 mai, cei doi au fost depistați în cartierul Popoveni, fiind conduși la sediul secției pentru cercetări.

Cu ocazia cercetărilor, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect și a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru două infracțiuni de tâlhărie faţă de bărbatul de 26 de ani și pentru infracțiunea de tăinuire față de un tânăr de 23 de ani, din Craiova, acesta din urmă primind o parte din contravaloarea lanţişorului sustras.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, fiind restituit persoanelor vătămate.

Bărbatul faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală privind infracţiunile de tâlhărie a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj pe bază de ordonanță de reținere, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Inculpatul privind infracţiunea de tăinuire va fi cercetat în stare de libertate.