joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce urmează după Craiova Magica? Vine prăpădul!

SCM Craiova a reușit o performanță SF pentru sportul din Oltenia! Cea mai importantă de până acum: cucerirea Cupei EHF. Dar ce se va întâmpla cu echipa lui Bogdan Burcea, în condițiile în care mai multe sportive și-au anunțat plecarea?

Iulia Dumanska, Ana Maria Țicu, Cristina Zamfir și colegele lor au scris cea mai frumoasă pagină din istoria sportului craiovean. Cu un public magic alături au câștigat dubla manșă cu Vipers Kristiansand și au păstrat Cupa EHF în Bănie, acesta fiind primul trofeu european ce ajunge în Craiova. Returul cu norvegiencele a fost pentru o serie de jucătoare ultima prestație europeană în tricoul Craiovei.

Cea mai grea pierdere pentru gruparea din Bănie este, fără îndoială, Iulia Dumanska. Portarul echipei naționale de handbal a României a fost eroul finalei cu Vipers, prin cele două parade fantastice din ultimele secunde ale meciului reușind să țină trofeul în Craiova. Dumanska a ales să joace pentru HCM Râmnicu Vâlcea din sezonul următor. Nu va pleca singură la Vâlcea, ci însoțită de Andreea Pricopi. Cele două leoaice reprezintă certitudinea că se dorește crearea unei noi echipe puternice, pe locul lăsat vacant de Oltchim. Muntenegreana Bobana Klikovac își va lua, de asemenea, adio de la Craiova în această lună. Ea a semnat deja cu Ferencvaros Budapesta. Despre Teodora Popescu există speculații că ar fi semnat cu ante-contract cu HCM Roman.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Georgievska vine în Bănie!

Mercato este la fel de important ca întrecerea în sine. Astfel, Bogdan Burcea va trebui să gândească o strategie de transferuri care să mențină formația din Bănie în prim-planul handbalului european, în pofida celor 4 plecări. În capul listei de achiziții este macedoneanca Elena Georgievska. În vârstă de 28 de ani, jucătoarea de națională a evoluat cu HCM Baia Mare în Liga Campionilor. Vestea bună este că Ana Maria Țicu și-a prelungit contractul cu gruparea olteană pe doi ani.

Meci de 2 solist pe parchetul Giuleștiului

Proaspetele câștigătoare ale Cupei EHF vor evolua astăzi, de la ora 17:00, în Sala Rapid, în compania formației CS Rapid Usl Metrou București. Gazdele dețin lanterna în Liga Florilor, iar Craiova le-a învins când a vrut, are 4 victorii în ultimele meciuri directe. Meciul e important pentru SCM Craiova, care se află în bătălia pentru locul 2 cu CS Măgura Cisnădie. Partida din această după-amiază va fi transmisă live de TVR HD.

Politica