marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grindină la Perişor. Sute de hectare de culturi agricole, afectate

O ploaie cu grindină de dimensiunea unui ou de porumbel a lovit comuna Perișor din județul Dolj, sâmbătă seara, imagini cu fenomenul meteo fiind postate pe Facebook. Primarul comunei a declarat pentru Jurnalul Olteniei că mai multe culturi au fost afectate.

Video aici

Comuna Perișor din județul Dolj a fost lovită, sâmbătă seara, de un fenomen meteo extrem de rar. O ploaie cu grindină de mărimea unui ou de porumbel a căzut în localitate, imaginile surprinse cu grindina au fost postate pe Facebook, stârnind uimirea internauților. Grindina a afectat culturile oamenilor, primăria urmând să facă o evaluare a pagubelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A dat şi în comuna Perişor şi în satul Mărăcinele. A fost între 6 şi 10 milimetri. A afectat culturile, grădinile, plantaţiile de pomi, viile. Urmează să facem evaluarea pagubelor, sunt destule. Pe rapiţă undeva la 200 hectare, pe orz 50 hectare, grâu 50 hectare, viile oamenilor. Şi la ora actuală în unele zone mai există strat de zăpadă de 30 centimetri”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul comunei Perişor, Lăzăroiu Marian.

Politica