sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa EHF, în Bănie

SCM Craiova a câştigat aseară cupa EHF în aplauzele şi scandările celor peste 4000 de suporteri care au fost prezenţi în Sala Polivalentă din Bănie, trecând de Vipers cu 30 la 25.

SCM Craiova a început bine prima repriză, iar Cristina Florianu a obținut o lovitură de la 7 metri în primul minut. Țicu a transformat lovitura fără probleme. La faza imediat următoare, Dumanska a avut o paradă de senzație, iar oltencele au înscris din nou pe contră (2-0). Dumanska a avut încă o paradă, iar craiovencele au obținut din nou o lovitură de la 7 metri, pe care tot Țicu a transformat-o fară griji. Norvegiencele au înscris și ele, dar fetele antrenate de Bogdan Burcea au ripostat și Țicu a înscris pentru (4-1). Handbalistele de la Vipers s-au mobilizat și au înscris repede două goluri, iar avantajul de oltencelor a fost redus (4-3). Ușor, ușor, Craiova s-a desprins la trei puncte, în trei rânduri (7-4), (8-5),(9-6). În minutul 13, Țicu a înscris din 7 metri și SCM era la cu patru puncte în fața norvegiencelor (10-6). Până în minutul 20, Craiova Magica s-a dezlănțuit și a mărit diferența pe tabelă, scor 16-8. Suporterii olteni au făcut spectacol. Spectatorii din Polivalentă au fost la înălțimea partidei și au cântat fără oprire. La pauză, diferența dintre Craiova și Vipers era de 7 puncte (19-12).

Oltencele au început tare și repriza secundă. Țicu a obținut 7 metri, dar nu a fructificat lovitura. Craiovencele au blocat atacul celor de la Vipers și au înscris la faza imediat următoare prin Elisei. Norvegiencele au înscris și ele, dar diferența de pe tabelă a rămas în favoarea Craiovei (20-13). Meciul a continuat într-un ritm nebun, iar în minutul 35, scorul dintre cele două echipe era 23-14. Norvegiencele s-au reorganizat și au înscris (23-15), iar handbalistele lui Burcea au rămas cu o jucătoare în minus, în minutul 36. Handbalistele de la Vipers au dat dovadă de ambiție și au redus din diferență, printr-un joc foarte rapid pe contră (26-20). Craiova nu a mai ținut pasul cu adversarele, iar formația din Norvegia s-a apropiat la 5 puncte (28-23). Oltencele au intrat în ultimele 5 minute cu avantaj de 6 puncte (30-24). Partida a fost una de încărcătură maximă până la final, dar Craiova a câștigat scor 30-25. Cupa EHF este în Bănie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Emoții am avut pe parcursul întregului sezon în Cupa EHF. Am întâlnit echipe puternice și mă bucur că am reușit să câștigăm această cupă, să demonstrăm că handbalul românesc există, alături de CSM București, care ne reprezintă la cel mai înalt nivel. Sper ca atât ele, cât și băieții de la Potaissa Turda să ne urmeze exemplul și să punem handbalul românesc acolo unde merită. Mă bucur pentru comunitatea mea, pentru acest oraș, pentru fetele mele. Munca noastră a fost răsplătită așa cum nu speram. E ceva minunat, ne bucurăm, e munca noastră, sudoarea noastră. Fetele au adus echipa aici și au oprit cupa aici. Le mulțumesc!” , a declarat Bogdan Burcea, după ce SCM Craiova a cucerit Cupa EHF.

Ana Maria Țicu, în vârstă de 26 ani, a fost cea mai bună marcatoare a celor de la SCM Craiova în meciul care a adus primul trofeu european din Bănie, cu 11 reușite. 

Nu am cuvinte să descriu această bucurie. Le mulțumim în primul rând acestor oameni minunați care azi ne-au adus această victorie, ne-au împins de la spate în momentele cheie. E un vis devenit realitate și vrem să ne bucurăm împreună cu acești oameni minunați”, a spus Ana Maria Țicu, la finalul meciului SCM Craiova – Vipers. „De obicei, așa câștigăm noi, la limită. Ne pare rău că le dăm palpitații oamenilor, dar așa e mai frumos. Cred că diferența s-a făcut din partea publicului, dar și la sufletul pe care l-am pus pe teren. Azi am jucat din plăcere. E un mare pas înainte pentru noi, pentru oraș și pentru acești oameni minunați”, a completat cea mai bună marcatoare a returului finalei Cupei EHF.

Sursă foto: SCM Handbal Oficial

Politica