joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova, deja, în Europa!

CSU Craiova este sigură de participarea pentru al doilea an consecutiv în cupele europene în cazul în care îndeplinește formalitatea de a elimina FC Botoșani.
Eliminarea Botoșaniului a ajuns o formalitate grație evoluției entuziasmante din meciul tur al semifinalelor Cupei României. Materializată în scor: Craiova – Botoșani 5-1! Practic, în retur, oltenii trebuie să apere avantajul de 4 goluri, adică să nu piardă cu 4-0 sau mai mult. 5-1 pentru moldoveni duce meciul în prelungiri.
De la venirea lui Devis Mangia pe banca tehnică a CSU Craiova, oltenii au pierdut 8 partide, niciuna dintre ele la o diferență mai mare de 3 goluri. De altfel, sunt doar două jocuri în care au încasat 3 sau mai multe goluri. Umilința de la Severin: 2-5 cu FCSB și 3-3 recent de pe Oblemenco, cu Viitorul. Având în vedere istoricul antrenorului italian, precum și rezultatele înregistrate de alb-albaștri cu el la cârmă, o eventuală eliminare din Cupă, după 5-1 în tur, este de domeniul fantasticului.
Chiar dacă va pierde locul 3, Craiova nu are motive să-și facă prea mari griji legate de participarea în cupele europene. Deoarece calificarea în finala Cupei României echivalează cu participarea în Europa League. Asta pentru că Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș nu au depus dosar pentru a evolua în întrecerile continentale.

Politica