vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bilanț sumbru. 54 de accidente rutiere grave şi zece morţi, pe drumurile judeţului

Numărul accidentelor rutiere grave a crescut, în primele patru luni ale anului, faţă de perioada similară a anului 2017, potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţie Rutieră (SPR) Olt.
Şeful SPR Olt, inspectorului principal Cristian Tiţa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că trendul accidentelor rutiere grave, produse pe raza judeţului, este unul ascendent. Cu toate acestea, numărul persoanelor decedate în urma acestor evenimente a scăzut.
„În primele patru luni ale anului 2018, am înregistrat pe raza judeţului Olt un număr de 54 de accidente rutiere grave. În urma acestor accidente, au fost zece persoane care au decedat, 53 răniţi grav şi 28 răniţi uşor. În acelaşi timp, vreau să fac precizarea că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, am înregistrat un trend ascendent al accidentelor rutiere grave produse pe raza judeţului nostru, însă în continuare trendul accidentelor rutiere este în scădere. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, am avut cu 12 accidente rutiere grave mai mult, însă cu patru persoane decedate mai puţin, cu 15 persoane rănite grav mai mult, şi am avut acelaşi număr de persoane rănite uşor – 28”, a afirmat el.
Potrivit SPR Olt, dintre cei care şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor rutiere, doi sunt pietoni, un biciclist, iar restul pasageri sau şoferi auto.
„Primele trei cauze generatoare de accidente grave, în judeţul Olt, o reprezintă indisciplina pietonală – atât pietoni care merg pe marginea părţii carosabile, cât şi cei care traversează, indisciplina bicicliştilor, iar cea de a treia cauză ar fi, din păcate, consumul de băuturi alcoolice. Din acest motiv, acţiunile Poliţiei Rutiere, în ultima vreme, s-au concentrat în special pe această cauză”, a mai declarat Cristian Tiţa.

Politica