vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: România este pe drumul cel bun

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”În pofida contestărilor opoziției,  cifrele ne arată că în guvernarea noastră se înregistrează progrese care nu pot fi puse sub semnul întrebării”.
Orice guvernare este evaluată după indicatorii economici și sociali care atestă  dacă ea este una eficientă sau una ineficentă.
Pe lângă decizia recentă a FMI de a rectifica pozitiv predicția privind nivelul de creștere al economiei românești în acest an, iată că alte date statistice, ferite de orice suspiciune, ne arată că progresele României (trim I 2018 vs trim I 2017) pe principalele aliniamente de politici publice sunt evidente.
          Astfel, pentru perioada amintită mai sus, producția industrială cunoaște un plus de 7% față de 4,8%. Investițiile sunt de 4,9 miliarde lei față de 1,7 miliarde lei în aceeași perioada din 2017. Absorbția fondurilor europene este de 4,2 miliarde lei comparativ cu 2,5 miliarde anul trecut. Exporturile au crescut de la 9,7 miliarde lei la 10,9 miliarde lei. Șomajul a atins cea mică rată din ultimii 30 de ani, fiind de 3,94%. România este în top trei la nivelul UE privind nivelul scăzut al  datoriei guvernamentale ( 34,2%). Puterea de cumpărare a crescut cu 5% și perspectivele unei creșteri și mai mari sunt încurajatoare. Salariile nete ale profesorilor și medicilor au cunoscut majorări mai mult decât importante. Pensiile românilor vor fi mărite fără probleme de la 1 iulie 2018, punctul de pensie urmând să ajungă 1775 lei în 2020.
          Toate aceste cifre nu puteau să apară de la sine dacă nu ar fi existat decizii guvernamentale oportune, un efort coerent de coordonare și impulsionare  politicilor publice.
          Cu siguranță este mult loc de mai bine. Credem însă că această guvernare ar trebui judecată corect în funcție de aceste realități și nu de interesele unei opoziții disperate că nu vede luminița de la capătul tunelului.
BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica