vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Gorj: „Transalpina rămâne închisă până spre sfârșitul lunii mai”

Circulația pe Transalpina rămâne închisă până în momentul în care acest tronson de drum nu va mai reprezenta un pericol pentru turiști! Deși cabanierii din Rânca, în speranța că vor atrage clienți, au dat zvon în țară că șoseaua a fost deschisă circulației, autoritățile din Gorj au spus clar că acest lucru nu s-a întâmplat. În minivacanța de 1 mai au fost șoferi care au încercat să străbată tronsonul de drum, fără a conștientiza că și-au pus viața în pericol. Cei care vor mai forța nota în acest sens riscă dosar penal.
Până la această dată, reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu au reușit să deszăpezească șoseaua pe un singur sens de mers, utilajele fiind în continuare în plină acțiune. „Odată cu această minivacanță, oamenii care sunt dispuși să facă orice pentru a face bani au anunțat pe conturile de socializare că șoseaua Transalpina este deschisă de autorități și poate fi tranzitată. Vreau să trag un semnal de alarmă: Transalpina rămâne închisă din motive ușor de înțeles. Chiar dacă drumul este la negru grație eforturilor celor de la Drumurile Naționale, există riscul căderilor de avalanșe sau pietre care pot pune în pericol viața celor care tranzitează Transalpina”, a fost mesajul prefectului de Gorj, Ciprian Florescu.
„Din cauza încălzirii, a apărut fenomenul de dezgheț”
Tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului va rămâne închis, cel mai probabil până spre sfârșitul acestei luni. „Am hotărât, împreună cu Drumurile Naționale și cu Inspectoratul Județean de Poliție Gorj să păstrăm interdicția de acces spre Transalpina până spre sfârșitul lunii mai. Din cauza încălzirii, a apărut fenomenul de dezgheț. Acest fenomen poate duce la ruperea de roci, pietre care pot ajunge pe carosabil și, Doamne ferește, chiar pe autoturismele care tranzitează zona respectivă. E important să se știe peste tot: Transalpina rămâne închisă până spre sfârșitul lunii mai. Din momentul în care vom fi siguri că această zonă va putea fi tranzitată fără niciun risc, vom hotărî ridicarea restricțiilor stabilite astă iarnă”, a mai spus Florescu.

Politica