vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noul corp de la „Minulescu”, inaugurat de ziua colegiului

Noul corp de clădire construit la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina va fi inaugurat pe 14 mai, de ziua liceului.

Directorul unităţii de învăţământ, Carol Kovacs, a declarat că deşi va fi inaugurată, clădirea nu va fi încă dată în folosinţă. El a adăugat că încă nu sunt finalizate procedurile privind emiterea autorizaţiei de funcţionare de la ISU.

„Încă nu a fost emisă autorizaţia de funcţionare de la ISU. Este în lucru la primărie pentru că proiectantul mai trebuie să depună un document. Cu toate acestea, vom face inaugurarea clădirii, adică o vom da în primire diriginţilor. Nu vom muta elevii, pentru că nu avem autorizaţie. Evenimentul de inaugurare va avea loc pe 14 mai, de ziua liceului”, a afirmat Kovacs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noul imobil a fost construit în curtea liceului, unde era o parcare. Investiţia, în valoare de 2.860.000 de lei, presupune crearea de 12 noi clase pentru elevii unităţii de învăţământ.

Tot la Liceul „Ion Minulescu” se află în curs de realizare o altă clădire în care vor funcţiona clasele I-VIII, construită cu fonduri de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi compusă din parter, plus două etaje. Imobilul în care funcţiona şcoala gimnazială a CN „Ion Minulescu” nu mai corespundea normelor în vigoare, iar copiii care învăţau acolo puteau fi puşi în pericol.

Acest imobil va fi dat în folosinţă tot în luna mai.

„Cred că şi cealaltă clădire va fi dată în primire la sfârşitul lunii mai. Este o şcoală foarte modernă, făcută după standarde europene”, a declarat Carol Kovacs.

Politica