vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covaciu, pe podium în Cehia

Etapa de la Teplice (Cehia) a Cupei Europene la judo pentru cadeți a adus medalia de bronz pentru severineanca Iasmina Covaciu.

După ce, în 2018, pe plan intern, a cucerit medalii la toate categoriile de vârstă (aur la Naționalele de Cadeți și Juniori și bronz, atât la Tineret, cât și la Seniori), Iasmina Covaciu începe să adune distincții și la nivel internațional. La sfârșitul săptămânii trecute, componenta CSM Drobeta Turnu Severin a urcat pe ultima treaptă a podiumului de premiere la etapa Cupei Europene, de la Teplice, unde a concurat în limitele categoriei 48 kg.

Sunt foarte bucuroasă de acest rezultat. A fost un concurs foarte puternic. La categoria mea au participat 42 de sportive, dar am reușit evoluții bune. Am avut șase meciuri, am câștigat 5, și m-am clasat pe locul al III-lea. În urma acestui rezultat, voi urca în clasamentul mondial. Îmi doresc să mai adun astfel de rezultate, chiar și mai bune. În luna mai, va fi o altă etapă de Cupa Europeană, la Cluj- Napoca, dar obiectivul principal îl reprezintă clasarea pe podium la Campionatul European de cadeți, din luna iulie”, a spus judoka de doar 16 ani, Iasmina Covaciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Cupa Europeană, rezervată cadeților, din Cehia, au participat 706 sportivi din 37 de țări.

Politica