Vâlcea: Percheziții la proxeneți

Home Actualitate Vâlcea: Percheziții la proxeneți
Vâlcea: Percheziții la proxeneți
Descinderi în Râmnicu Vâlcea și Călimănești. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Vâlcea au făcut 9 percheziții domiciliare, în cele două orașe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, tentativă la înșelaciune, fals informatic și instigare la fals informatic.
Potrivit anchetatorilor, trei suspecți sunt vizați în acest dosar, după ce timp de 7 ani au exploatat sexual mai multe persoane.
„În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 – 2018  un număr de trei suspecţi au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane care a acționat în mod coordonat pe teritoriul României, al Italiei și al Franței, în scopul obținerii de beneficii financiare pe care și le-au însușit în cea mai mare parte, persoanelor vătămate revenindu-le sume de bani modice necesare subzistenței. Persoanele exploatate au fost recrutate prin inducere în eroare, constrângere, abuz de autoritate și prin profitare de ascendentul moral pe care cei trei suspecți îl aveau asupra victimelor”, arată DIICOT.
Anchetatorii mai spun că unul dintre membrii grupului infracţional, sprijinit de contabila unei societăți comerciale, „a inserat date necorespunzătoare adevărului într-un sistem informatic referitoare la cuantumul salariului său în calitate de angajat al acestei societăți comerciale și a încercat să obțină un credit în suma de 60 000 de lei de la o unitate bancară de pe raza municipiului  Râmnicu Vâlcea”.
Suspecții au obținut, din activitatea infracțională, peste 250.000 de euro. 15 persoane urmau a fi duse la audieri la DIICOT Pitești.