sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ONG-urile primesc bani de la CJ Dolj. Ce proiecte pot obține finanțare

Consilierii județeni urmează să aprobe, joi, în ședință, documentația pentru elaborarea și prezentarea propunerilor de proiecte privind acordarea de finanțări nerambursabile din fondurile bugetului județului Dolj alocate pentru activități nonprofit.
În acest an, Consiliul Județean a prevăzut în buget în acest scop suma de 200.000 lei. Prin documentația supusă votului consilierilor s-a stabilit cine poate primi finanțare.
Astfel, domeniile pentru care se alocă bani sunt mediu, educație, cultură, sport și asistență socială, pentru fiecare domeniu fiind prevăzută suma de 40.000 lei, sumă maximă pentru fiecare proiect, minimul pe care îl pot primi cei care obțin finanțare fiind 10.000 lei.
Atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă se va face exclusiv pe baza selecției publice de proiecte, iar la aceasta are dreptul să participe orice persoană fizică sau juridică, fără scop patrimonial, cu sediul în județul Dolj, care desfășoară actviități nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public, are dreptul să participe.

Politica