vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OLT: Respectând legea fumatului, au luat amenzi după ce au ieșit cu țigările din local, dar și cu băuturile alcoolice

Faptul că nu se mai poate fuma în localurile din România i-a costat scump pe mai mulţi slătineni care, atunci când şi-au aprins o ţigară în aer liber, şi-au luat şi băutura alcoolică după ei, fiind amendaţi de poliţiştii locali.
Directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, a declarat că, în ultimele săptămâni, 14 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice.
„Sunt cei care stau în câte o cârciumă, în spaţii închise sau la sălile de jocuri de noroc, la pariuri sportive, ies să fumeze şi iau băutura cu ei. Cam astfel de cazuri au fost sancţionate cu precădere, dar am mai avut consum de alcool şi la Fântâna Speranţei, pe bănci, dar cred că acolo au ieşit tot de la sălile de pariuri sportive”, a declarat Pop.
Potrivit Legii 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii 349/2002, se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
Structurile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi ale Poliţiei de Frontieră vor avea în vedere inclusiv aplicarea prevederilor acestei legi. Sesizările privind faptele prevăzute de Legea 15/2016 se fac către Poliţia Locală sau către structurile MAI şi nu prin 112.

Politica