sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mangia a menajat titularii și CSU a ieșit din bătălia pentru titlu!

Îngenuncheată de Mulțescu la Giurgiu, CSU Craiova își ia adio de la titlu. Oltenii mai au un singur obiectiv în acest final de sezon: câștigarea Cupei României.
În mod cu totul surprinzător, staff-ul tehnic italian al Craiovei a operat nu mai puțin de 7 schimbări în primul 11 pentru partida de la Giurgiu, iar rezultatul s-a văzut pe teren. Încă de la conferința premergătoare jocului, Mangia anunțase că jucătorii sunt obosiți. Așa că Mitriță și Gustavo, doi dintre golgheteri, au fost lăsați pe bancă. Și trei juniori și-au făcut loc în prima garnitură, inclusiv portarul Laurențiu Popescu, aflat la prima apariție în acest sezon. În cadrul etapei, atât FCSB, cât și CFR Cluj pierduseră puncte, astfel încât CSU avea ocazia perfectă de a se apropia la 5 puncte de lider și a reintra în bătălia pentru titlu. Mai ales că ocupantele primelor două locuri se întâlneau în meci direct etapa următoare.
În aceste condiții, formula aliniată de Craiova a surprins. Fără Calancea, Gardoș, Dimitrov, Zlatinski, Mitriță ori Gustavo. Pentru ce au fost menajați titularii? A ieșit o primă repriză fadă, cu ocazii puține. Nimic din splendoarea ultimelor două partide reușite de alb-albaștri. Golul lui Seto din repriza secundă a făcut diferența. Introducerile lui Mitriță, Dimitrov și Zlatinski au fost tardive. Craiova a pierdut cu 1-0, contrar oricărui pronostic la Giurgiu și rămâne la 8 puncte de prima poziție, când mai sunt 4 etape până la final, adică 12 puncte. Practic, iese din joc.
Cum a explicat Mangia eșecul?
După meci, Devis Mangia a explicat: „Puteam să obţinem un egal, fiindcă nu ne-am asumat multe riscuri, am pierdut dintr-o greşeală. Ei au jucat la fel ca noi, un 3-4-3 şi am încercat să schimb pe final ceva în aşezare, să mai introduc un mijlocaş. Mă aşteptam să folosească Mulţescu această aşezare, să joace în funcţie de noi. Dacă evoluăm aşa cum am făcut-o azi, e normal să nu ne mai gândim la titlu şi să ne apărăm poziţia a treia. Am avut 3 meciuri în 8 zile şi de aceea am menajat anumiţi jucători şi am aflat astăzi anumite răspunsuri în privinţa unor jucători”.
Jucătorii, conștienți că nu mai au nicio șansă la titlu
Alexandru Mateiu și-a luat adio de la campionat: „Am făcut un meci slab. Nu știu ce n-a mers. Mister e supărat, n-a apucat să discute cu noi după meci. Ne-am bucurat degeaba aseară că CFR a făcut egal. Ne rămâne locul 3. Ieri încă ne gândeam la titlu. Cred că de azi ar trebui să ne gândim la locul 3”. Căpitanul Băluță l-a completat: „N-am respectat ce ne-a spus Mister. Am intrat un pic «pe vârfuri». Trebuie să analizăm ce am greșit și să luăm cele trei puncte în meciul următor. N-am avut multe ocazii în prima repriză. Mister ne-a spus că trebuie să muncim mai bine și să punem osul la bătaie. E rușinos ce s-a întâmplat în această seară. Îmi pare rău că n-am dat 100% pe teren”.
Înțepături de la Gigi Mulțescu
Gigi Mulțescu este antrenorul care a dus Universitatea Craiova din nou în Europa în vară. Însă nu i s-a mai prelungit acordul și a fost adus în locul său Devis Mangia. Drept urmare, după victoria împotriva italianului, Mulțescu a fost mai mult decât euforic: ”I-am blocat foarte bine pe cei de la Craiova. Am vrut să văd dacă ştiu să antrenez şi eu sistemul italienesc cu 3 stoperi şi se pare că mi-a ieşit. Aşa e în România, pe străini îi căutăm în coarne, pot face ce vor şi noi, românii, nu suntem apreciaţi. I-am obligat să joace cu pase lungi, am câştigat duelurile, am avut tranziţie bună, a fost un meci reuşit. A contat şi faptul că i-am antrenat, dar mai mult a contat că i-am văzut ce joacă anul acesta”.
Liga 1 – play-off – etapa 6
Viitorul Constanța – FCSB 2-2
Poli Iași – CFR Cluj 1-1
Astra Giurgiu – CS Universitatea Craiova 1-0
Clasament
FCSB    6 4 2 0 11-4 42
CFR Cluj 6 2 4 0 7-5 40
CS U Craiova 6 2 2 2 5-4 34
FC Viitorul 6 2 2 2 8-6 30
Astra Giurgiu 5 1 1 3 2-7 26
Poli Iasi 5 0 1 4 3-10 21
Meci restant: 26 aprilie, ora 19:00
Poli Iași – Astra Giurgiu
Etapa viitoare
28 aprilie, ora 20:45
CS U Craiova – Viitorul Constanța
29 aprilie, ora 20:45
FCSB – CFR Cluj
30 aprilie, ora 20:45
Astra Giurgiu – Poli Iași
sursa foto facebook ucv1948.ro

Politica