joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambasadorul Marii Britanii în România a vizitat Muzeul Olteniei din Craiova

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a vizitat marți dimineață Muzeul Olteniei din Craiova, după ce a participat la deschiderea expoziției „Interferențe istorice româno-britanice în Oltenia”. Evenimentul a avut loc la sediul Muzeului Olteniei, fiind organizat în parteneriat cu Serviciul Județean Dolj al Arhivelor Naționale.

Organizarea expoziției „Interferențe istorice româno-britanice în Oltenia” și vizita ambasadorului Marii Britanii în România au avut loc în contextul campaniei de diplomație culturală #BritainInRomania, care se află la cel de-al doilea an de desfășurare. Scopul acestor acțiuni este de a promova legăturile bilaterale, de-a lungul istoriei, dintre Marea Britanie și România, după cum a precizat directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche.

Este o onoare pentru noi să fim gazda Excelenței Sale Domnul Paul Brummel, Ambasadorul Marii Britanii în România. Cu ocazia vizitei domniei sale am pregătit o expoziție specială în cadrul căreia vom observa documente, corespondență, ilustrate, carte veche și fotografii. Colegii mei au lucrat foarte mult pentru a organiza această expoziție și vă mărturisesc că am fost surprins să găsim, atât în patrimoniul Muzeului Olteniei cât și în arhiva Serviciului Județean Dolj al Arhivelor Naționale importante documente despre relațiile româno-britanice”, a precizat Ridiche.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vă garantez că ați ales să vizitați un muzeu de elită”

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică, l-a asigurat pe ambasadorul Marii Britanii de faptul că a fost oaspetele unei instituții de cultură de elită. „Este o onoare pentru noi să avem un asemenea oaspete. Ne bucurăm că domnul ambasador a ajuns la Muzeul Olteniei și vreau să vă spun că acest Muzeu este una dintre cele mai frumoase instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Dolj, un muzeu în care au fost investiți foarte mulți bani, o instituție care a fost ajutată de către Consiliul Județean Dolj să ajungă ceea ce este acum. Vă garantez că ați ales să vizitați un muzeu de elită despre care cu siguranță veți mai auzi”, a spus Bică.

Discurs despre legăturile româno-britanice

Vernisajul expoziției a inclus și discursul ambasadorului Paul Brummell, cel care, preț de câteva minute a trecut în revistă punctele importante ale relațiilor româno-britanice. Acest discurs a evidențiat legăturile istorice dintre cele două state, relevând existența unei Agenții Consulare a Marii Britanii în Mica Valahie, cu sediul la Craiova. După ce a vizitat expoziția Interferențe istorice româno-britanice în Oltenia”, notându-și fiecare informație primită de la gazde sau observată în anumite documente expuse, Paul Brummell a mers și la expozițiilor Secției Istorie-Arheologie: Oltenia Preistorică, Redescoperă Istoria și Oltenia Rediviva.

Politica