vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aglomerație la Serviciul de Înmatriculări Dolj

În județul Dolj, sunt înmatriculate sute de mașini în fiecare zi. Predomină cele la mâna a doua, numărul celor noi rămânând tot unul scăzut. Conform unei situații în acest sens, întocmite la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Dolj, se înmatriculează aproximativ 200 de vehicule, zilnic, doljenii având la dispoziție și varianta programărilor online.

Șansa ca numărul mașinilor noi să crească este programul Rabla. Au fost deja făcuți pași în acest sens, fapt sesizat în urma numărului de radieri înregistrate.

Și în acest an, numărul înmatriculărilor se menține la o cifră ridicată, aproximativ 180 chiar și 200 de înmatriculări în fiecare zi. Marea majoritate vine din spațiul Uniunii Europene, numărul vehiculelor noi menținându-se la o cifră scăzută. Sperăm ca programul Rabla din acest an să stimuleze suficient încât să regăsim vehicule noi înmatriculate în număr destul de mare. Au început să crească și radierile din programul Rabla foarte mult. Se fac peste 50 de radieri în fieacre zi, fiind prima etapă în parcurgearea traseului către o achiziție de vehicule noi. Referitor la autorizațiile provizorii, numărul acestora se menține la o cifră ridicată, aproximativ 100 de autorizații, zilnic. Sperăm ca noutățile legislative din acest an să influențeze numărul înmatriculărilor și autorizațiilor provizorii”, a declarat Maria Vasile, comisar șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programare prin mail

Persoanele care vor să câștige timp se pot programa din fața calculatorului. Astfel, cei care dețin astfel de programări online pentru permise și înmatriculări merg doar la ghişeele dedicate în acest sens care sunt marcate corespunzător.

Pentru a evita aglomerația de la ghișee există sistemul de programare online. Este recomandat, funcționează foarte bine. În momentul de față avem doar nouă zile lucrătoare ocupate, iar în cazul permiselor de conducere avem două zile. Se respectă cu strictețe ora planificată și comunicată prin mail și acest lucru permite gestionarea mai bună a timpului și fluidizarea aglomerației”, a conchis Vasile.

Politica