vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

30 lei pentru a vedea live finala Cupei EHF! Cum s-a ajuns la suma asta!

Consilierii locali vor vota mâine prețul biletelor pentru finala dintre SCM Craiova și gruparea norvegiană Vipers Kristiansand.
Se știe cu exactitate când se va disputa meciul retur dintre SCM Craiova și Vipers Kristiansand din finala Cupei EHF: vineri, 11 mai, de la ora 19:30. Biletul pentru cel mai important meci din istoria sportului din Bănie va costa 30 lei, sumă absolute modică. Această sumă va fi votată mâine, de către consilierii locali în cadrul ședinței ordinare.
Cum se argumentează creșterea prețului!
Să plătești 30 lei pentru o finală europeană e o bagatelă. Așadar, suma e de bun simț. Dar cum se argumentează în nota de fundamentare a proiectului de creștere a tarifului de 30 lei e interesant. Prin creșterea cheltuielilor care vor fi angajate pentru organizarea acestei competiții. Acestea se ridică la 28.741 lei, dintre care 15.180 lei sunt pentru „promovarea evenimentului”, în care sunt angrenate 9 persoane angajate în cadrul Sălii Polivalente. Deci sunt 9 persoane, care timp de 15 zile, 5 ore pe zi trebuie să promoveze evenimentul. Ei sunt plătiți cu 21,16 lei pe oră. Să rotunjim: 20 lei ora de promovare, cum sunt 9 care fac acest lucru rezultă 180 lei / ora de promovare. Și sunt 75 ore de promovare.
În condițiile în care evenimentul este promovat la nivel național, în condițiile în care pentru semifinale biletele pentru care se face promovarea au fost epuizate în câteva ore, ce sens are acum această cheltuială? L-am întrebat pe Cristi Mitricof, directorul Sălii Polivalente. „Noi trebuie să promovăm evenimentul pentru ca oamenii să știe de el și să cumpere bilete. Acesta este scopul promovării. Nu mă interesează că e promovat la nivel național, cum ziceți voi, eu vând biletele, eu trebuie să-l promovez prin diversele canale. Activitatea de promovare constă în administrarea paginii de facebook, urcarea de poze, materiale pe care ni le trimit cei de la club. Am luat pagina de la 0, iar acum avem 11.400 urmăritori. Oricum, acești bani – cei 15.180 lei – intră în salariile angajaților, nu sunt bani în plus”, a explicat directorul Sălii Polivalente.
sursa foto: scm Craiova handball oficial

Politica