vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Domeniul în care Craiova este deasupra tuturor orașelor din țară!

S-a dorit transformarea Băniei în capitală culturală europeană. Nu a funcționat. Craiovenii și-au regăsit însă din acest an vocația de ceva vreme pierdută: sunt cei mai buni din țară la sporturile de echipe!
Este o primăvară alb-albastră în sporturile de echipă. Craiova are patru reprezentante în fruntea ierarhiilor naționale. Astfel, echipa de handbal feminin a SCM Craiova este finalistă de cupă europeană și locul 2 în Liga Florilor. La fotbal, CS U Craiova este pe 3 în play-off și în finala Cupei României, în vreme ce baschetul și voleiul masculin craiovean a atins play-off-ul.
Nu există niciun alt oraș din România care să performeze mai bine decât Craiova la sporturile de echipă. În analiza pe care o veți parcurge am exceptat capitala București, cu bugete astronomice, în special la clubul finanțat de Primărie. La care se adaugă secțiile cluburilor Steaua și Dinamo care continuă să fie bine reprezentate în play-off-urile diverselor sporturi. Totodată, cum la baschet feminin au rămas 8 echipe toate, am apreciat că just, la acest sport, nu se poate vorbi de câștigarea locului în play-off.
Așadar, Craiova e pe primul loc, reprezentantă de handbal feminin, fotbal, baschet și volei masculin. În ierarhie urmează Timișoara, cu echipele de handbal și baschet masculin și volei feminin. Poziția a treia și-o dezbat trei orașe: Clujul, cu CFR la fotbal și U Cluj la baschet, Constanța, cu Viitorul lui Hagi și AHC Dobrogea Sud în Liga Zimbrilor, și Galați, cu Pheonix la baschet masculin și Arcada, la volei masculin. În rest nu există niciun alt oraș din România care să aibă mai mult de o reprezentantă în vârful întrecerilor la sporturile de sală.
Este unul dintre cei mai buni ani pentru sportul de echipă din Bănie, care domină autoritar întrecerea cu celelalte orașe. Însă, s-o recunoaștem, aceste participări în play-off, ori în finale, pentru noi oltenii sunt un fleac, deoarece am fost născuți pe locul 1!

Politica