vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Istorie înseamnă viitor. Salvați Fântâna Purcarului!

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Responsabilitatea nu mai trebuie pasata între instituții. Monumentul trebuie salvat si protejat”

ALDE a atras atenția în nenumărate rânduri asupra nevoii ca autoritățile locale să acorde mai multă atenție istoriei locale, patrimoniului de cultură și civilizație al orașului.

În pofida semnalelor noastre și ale consecvenței unor jurnaliști și arhitecți craioveni, care pledează pentru protejarea memoriei noastre colective, nu se întâmplă mare lucru în activitatea de restaurare a unor obiective istorice importante pentru orașul nostru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fel stau lucrurile și în cazul Fântânei Purcarului, construită acum 198 de ani, aflată în pragul dezintegrării. Această fântână în care se găsește încă apă potabilă ar putea fi recondiționată, protejată si pusă în valoare turistică cu eforturi bugetare deloc mari. Mai mult decât atât, bugetul local ar putea fi protejat existând bani europeni pentru recondiționarea monumentelor istorice, bani care ar putea fi accesați depunându-se proiecte în acest sens. Și nu doar pentru Fântâna Purcarului. Din păcate se pare că pentru autorități istoria locală reprezintă o miză mult prea mică.

Facem încă o dată un apel de conștiință la autoritățile locale, fie că ele se numesc Primăria Craiova, Direcția de Cultură Dolj, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ din Craiova să renunțe a mai pasa responsabilitațile între ele și să găsească soluții pentru respectarea memoriei orașului nostru.

Nu putem vorbi de mândrie locală lăsând să se prăbușească sub ochii noștri construcții istorice de o valoare inestimabilă. Sunt clădiri care necondiționate ar putea fi extrem de atractive pentru turismul craiovean. Înainte de toate este însă vorba de respectul nostru față de noi înșine ca oameni și comunitate.Să nu uităm că istoria înseamnă viitor”- precizează președintele ALDE Craiova, Anișoara Stănculescu.

Politica