vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tragedie în prima zi de rafting pe Jiu. Un instructor de 42 de ani şi-a pierdut viaţa

Un bărbat de 42 de ani, din Bucureşti, ghid de rafting, a decedat, sâmbătă după amiază, în Defileul Jiului. Acesta a murit după ce o barcă, în care se afla alături de alte opt persoane, s-a răsturnat. Instructorul a fost scos din apă de către prieteni, dar medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Bărbatul de 42 de ani care făcea, sâmbătă, rafting pe râul Jiu a fost scos din apă în stare de inconştienţă, pe malul opus părţii carosabile, ceea ce a îngreunat operaţiunea de intervenţie. „La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu şi Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu, precum și un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, au anunţat reprezentanţii ISU Gorj.
Potrivit acestora, medicii sosiţi la faţa locului nu au reuşit să-l salveze pe bărbat. 

Duşi de apă pe versanţi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Salvamont au transmis că în accident au fost implicate mai multe persoane, iar echipaje de la ISU Gorj, Salvamont Gorj şi Ambulanţa Gorj au intervenit pentru salvarea acestora. „A avut loc o acţiune pentru recuperarea-salvarea unor persoane care au avut un accident pe partea superioară a Defileului Jiului. Mai multe persoane au fost recuperate de pe versanţii unde au fost duse de apă”, au precizat salvamontiştii. În afara instructorului care a murit, încă o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. În cauză se continuă cercetările, ancheta urmând să stabilească exact cum s-a produs tragedia.

Politica